Život američkog predsjednika Joea Bidena obilježile su tragedije. Iako više od 45 godina uživa u braku sa suprugom Jill te imaju kćer Ashley, mnogi ne znaju da je ranije ostao bez prve supruge.

Svoju prvu suprugu Neiliju Hunter upoznao je tijekom putovanja na Bahame. Vjenčali su se 1966. i dobili troje djece - Beaua Bidena (1969.), Huntera Bidena (1970.) i Naomi Biden (1971.). Njegov strelovit politički uspon počeo je 1972., a onda ga je iste godine zadesila tragedija.

Joe Biden i Jill Biden u braku su od 1977.
Profimedia 

Joe je 18. prosinca otputovao u Washington, a Neilia se uputila u božićni šoping. S njom je u automobilu bilo sve troje njihove djece kad se provezla pokraj znaka za zaustavljanje i izletjela pred kamion koji je vozio punom brzinom. Obitelj su izvukli iz uništenog automobila i prevezli u bolnicu, no za Neiliju i 13-mjesečnu Naomi bilo je prekasno. Proglašene su mrtvima na dolasku. Sinovi su imali više sreće - Beau je završio sa slomljenom nogom, a Hunter s napuklom lubanjom.

Joea Bidena pogodila je nova tragedija 2015. godine. Njegov stariji sin Beau Biden preminuo je od tumora na mozgu. Kao da to nije dovoljno, njegov drugi sin, odvjetnik Hunter Biden, pobrinuo se za jedan od skandala u nizu.

Joe Biden izgubio je prvu suprugu, kćer i sina
Profimedia 

Naime, Hunter se spominjao u negativnom smislu 2017. kada su američki mediji izvijestili da ima romantičnu vezu s udovicom svog pokojnog brata Beaua, Hallie Biden.

Beau i Hallie Biden prije njegove smrti
Profimedia 

Hunter je s Hallie vezu započeo nakon razvoda, samo dvije godine nakon smrti njegovog brata Beaua s kojim je Hallie bila u braku u kojem su dobili dvoje djece.

‘Hallie i ja smo nevjerojatno sretni što smo našli ljubav i potporu jedno u drugom u tako teškim vremenima, a to je ljudima koji nas vole vrlo očito. Sretni smo što imamo obitelj i prijatelje koji nam pružaju podršku na svakom koraku’, rekao je Hunter ranije za Page Six.

Joe i Beau Biden prije smrti
Profimedia 

Njegov otac mu je tad pružio javnu podršku.

‘Sretni smo da su se Hunter i Hallie našli dok su pokušavali sastaviti svoje živote nakon velike tuge. Imaju moju i Jillinu potpunu podršku, sretni smo zbog njih’, stajalo je u izjavi američkog predsjednika Joea Bidena.

Hunter i Hallie Biden su šokirali vezom
Profimedia Hunter i Hallie Biden su šokirali vezom

Njihova veza, svoj podršci usprkos, nije opstala te su prekinuli 2019., a Hunter se iste godine oženio sa sadašnjom suprugom Melissom Cohen. Ipak, prethodno je navodno dobio sina sa striptizetom Lunden Alexis Roberts.

Hunter Biden reda skandale jedan za drugim
Profimedia 

Što se tiče kontroverzne udovice Hallie, ona je bila u braku od 2002. godine do Beauove smrti 2015. Njenu aferu s Hunterom prva je otkrila je njegova bivša supruga Kathleen Buhle, odnosno njihova kći Finnegan, koja je pronašla njene poruke na njegovom mobitelu. Par je bio zajedno ukupno 24 godine prije razvoda 2017.

Hallie Biden u šetnji
Profimedia Hallie Biden u šetnji

'Oprostila sam mu. Ljutnja je tako težak teret za nositi i jako me je boljelo. Dogodilo se mnogo toga što mi je jako teško palo. I kad sam donijela odluku o razvodu, htjela sam sve to pustiti', zaključila je Kathleen.