Bila je najpoznatija časna sestra na Balkanu, a onda je 2001. napustila samostan. 15 godina kasnije se udala, a u to vrijeme je bila ministrica u kratkotrajnoj Vladi Tihomira Oreškovića. Kao da joj život nije dovoljno sadržajan, prije tri godine suočila se s karcinomom. Ne, ovo nije scenarij iz nekog filma, već život Bernardice Juretić Rožman (59).

Bernardica Juretić Rožman je bivša časna sestra
STORY ARHIVA 

Nekadašnja časna sestra udala se za starijeg poduzetnika Vladu Rožmana, razvedenoga oca odrasle djece i tada već djeda četvero unučadi. Sada je otkrila kako su na nekadašnju časnu sestru reagirala njegova djeca.

Bili smo četiri godine u vezi i onda smo se vjenčali. U njegovoj obitelji sam, osjećam to, dobrodošla, cijene me kao osobu i poštuju to što radim. Djeca i unuci su s nama u slobodnim trenucima, posjećujemo i moju obitelj i trudimo se ravnopravno pomagati na obje strane’, ispričala je za Slobodnu Dalmaciju.

Bernardica Juretić Rožman je bivša časna sestra
PETAR GLEBOV/PIXSELL 

Par se vjenčao 2016. na intimnoj ceremoniji u popularnom zagrebačkom hotelu, a Bernardica je 2019. otkrila je li joj brak promijenio život.

Kada u bračne vode uplovite s 50-ak godina, kao već izgrađena osoba, brak može biti samo kompromis i tolerancija. Niti suprug može mijenjati mene niti ja njega. Moramo prihvaćati jedan drugog takvima kakvi jesmo i to je to’, rekla je za Večernji list.

Bernardica Juretić Rožman je bivša časna sestra
MIRANDA CIKOTIC/PIXSELL 

Dodala je kako vjeruje u ljubav između muškarca i žene.

Ali meni je najvažnija ljubav prema Bogu iz koje dolazi sve ostalo. Ako ja ljubim Boga i vjerujem u njega, onda ne mogu biti loša ni prema kome. Iako nisam roditelj, mislim da je najveća zemaljska ljubav prema djetetu jer roditelji su za svoje dijete spremni dati i život’, poručila je.

Bernardica Juretić Rožman je bivša časna sestra
MARKO PRPIC/PIXSELL 

U intervjuu za Story prošle godine ispričala je na koji način ona i suprug provode vrijeme zajedno.

Lijepo je kad čovjek nije sam i kad se ima na koga osloniti. Svako od nas ima svoje obaveze, a kad imamo slobodnog vremena šećemo, odemo do Zagorja ili negdje na put, provedemo vrijeme s obitelji’, rekla nam je.

Dodala je kako redovito zajedno odlaze na misu.

Tu crpimo snagu za svakodnevni život’, zaključila je.