Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović opet se našla u središtu pozornosti. Naime, bila je u New Yorku na svečanosti podizanja hrvatske i američke zastave u povodu Dana državnosti i Dana hrvatske baštine.


Na društvenim mrežama objavila je fotografije na kojima je, među ostalim, pozirala s gradonačelnikom New Yorka Ericom Adamsom. On je pažnju privukao svojim outfitom s ozbirom na to da je nosio hrvatski dres.

Najveća zajednica Hrvata u Americi je upravo ovdje u New Yorku. Znam koliko je ta država lijepa i koliko je lijepa njezina obala. Ljudi su divni i to je mjesto gdje se obnavlja energija i duh. Hvala Hrvatima koji su ovdje koji vjeruju u obitelj, biznis i javnu sigurnost. Nosit ću ovaj dres ponosno i smatram se članom hrvatskog tima’, rekao je gradonačelnik.

Eric Adams je gradonačelnik New Yorka
Steve Sands/NewYorkNewswire/Bauer-Griffin / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Fotografije u dresu ranije je objavio na Twitteru.

Veze između New Yorka i hrvatske zajednice su snažne kao i uvijek. Danas smo Hrvate koji žive u SAD-u primili u Bowling Greenu kako bi proslavili tu vezu podizanjem zastave i proglašavanjem Dana hrvatske baštine’, napisao je.