Cijeli svijet jučer je šokirala vijest da je u 87. godini preminuo bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi. O njemu je progovorila i bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor koja se s njim susrela prije 13 godina.

Jadranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske
Boris Scitar/PIXSELL 

Pozvao me u posjet Italiji, bila je to 2010. godina, jako važno je to bilo vrijeme. Primio me u privatnoj vili u Milanu. Svi su govorili da je to velika počast, da mi time iskazuje osobito poštovanje. Bili su vrlo ozbiljni razgovori, na konferenciji za medije rekao je da daje punu potporu Hrvatskoj i meni kao predsjednici Vlade. Istaknuo je moju borbu protiv korupcije’, ispričala je u RTL Direktu.

Jadranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske
SANDRA ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL 

Na pitanje je li riječ o vili u kojoj su se organizirale 'bunga bunga' zabave odgovorila je:

Ne znam. To je prelijepa vila u Milanu gdje sam bila s izaslanstvom, on je bio sa svojima. Poslije toga smo posjetili njegovo privatno sveučilište, vozili se u njegovu autu. Bio je vrlo ozbiljan sugovornik, bila sam pomalo, priznajem, iznenađena tom koncentriranošću, ozbiljnošću. Bilo je to vrijeme recesije i krize, 2010. godina bila je to. Vrlo je uspješan razgovor bio i dao je potporu i njegova konstatacija na kraju bila je da bi Hrvatska morala postati članica EU 2011.’.

Jadranka Kosor je bivša premijerka Republike Hrvatske
Robert Gašpert 

Podsjetimo, Berlusconi je dao ostavku na mjesto premijera 2011. kad se Italija približila dužničkoj krizi grčkog stila i tad se suočio s brojnim skandalima, uključujući zloglasne 'bunga bunga' zabave.