Svijetom je odjeknula vijest da je u 87. godini preminuo bivši talijanski premijerSilvio Berlusconi. Njegov život obilježili su brojni skandali i seks-afere, a javnosti i medijima oduvijek su bile zanimljive njegove partnerice.

Silvio Berlusconi je bivši talijanski premijer
Profimedia 

Prva supruga

Prva supruga Silvija Berlusconija je Carla Elvira Lucia Dall'Oglio (82) koja je imala 24 godine kad ga je upoznala na tramvajskoj stanici u Milanu. Vjenčali su se 1965., a godinu dana nakon svadbe dobili su kćer Marinu. Zatim su 1969. dobili sina Piera Silvija.

Carla Elvira Lucia Dall'Oglio je prva supruga Silvija Berlusconija
Splash News / Splash / Profimedia 

Brak Carle i Berlusconija zapao je u krizu još 1980., a razveli su se 1985. nakon 20 godina braka. Ni jedno ni drugo nisu otkrili zašto su se rastali, a njihova djeca ispričala su da su roditelji unatoč svemu ostali u prijateljskim odnosima.

Druga supruga

Njegova druga supruga je 20 godina mlađa glumica Veronica Lario koju je upoznao u kazalištu u Milanu, a navodno je njihova romansa počela dok je on još bio u braku s prvom ženom. Vjenčali su se 1990., a službeno razveli 2014. godine.

Veronica Lario je druga supruga Silvija Berlusconija
GERARD JULIEN / AFP / Profimedia 

Njihov brak bio je ispunjen njegovim političkim i seks-aferama, a razvod joj je donio rekordnu alimentaciju - 1,4 milijuna eura mjesečno. Veronici, koja je s Berlusconijem dobila troje djece - Barbaru, Eleonoru i Luigija, često su zamjerali da pretjeruje s estetskim korekcijama.

Veronica Lario je druga supruga Silvija Berlusconija
Marco Merlini / LaPresse / Profimedia 

Simbolično vjenčanje s 53 godine mlađom

Berlusconijeva posljednja partnerica, s kojom je bio u vezi od 2020., je 53 godine mlađa političarka Marta Fascina. Par je u ožujku prošle godine imao 'simbolično' vjenčanje. Ceremoniju su održali u vili Gernetto u gradu Lesmu, a s njima je slavilo 60-ak gostiju.

Silvio Berlusconi i Marta Fascina imali su 'simbolično' vjenčanje
Profimedia 

'Marta, prema tebi osjećam veliku ljubav. To je nešto što još nisam iskusio i za mene si neizostavna. Bila si uz mene u teškim trenucima, pomogla si mi. Nadopunjavaš me, ne bih mogao živjeti bez tebe. Ispunjavaš moj život', rekao je bivši premijer u zavjetima.

Kako su objasnili talijanski mediji, Silvio i Marta su imali sve što prava svadba zahtijeva poput torte i uzvanika, no nedostajao je službeni vjenčani certifikat. Simbolično vjenčanje simbolizira obećanje ljubavi, ali bez pravne moći.

'bunga bunga' zabave

Berlusconi se našao u središtu skandala kad je otkriveno da je koristio žene kao ‘seksualne robinje‘ na svojim divljim ‘bunga bunga‘ zabavama u svojoj vili dok je još bio na dužnosti. Pojam ‘bunga bunga’ potječe iz Australije, no u Italiji se njime označavaju seksualne orgije u kojima gole mlade žene okružuju domaćina i njegove gole goste u bazenu, piše Jutarnji list.

Silvio Berlusconi i Marta Fascina imali su 'simbolično' vjenčanje
Profimedia 

Bivši premijer je navodno prakticirao i seks s tinejdžericom, marokanskom trbušnom plesačicom koja je bila jedna od gošća njegovih zabava. Također, o njemu se pisalo zbog nekoliko seks-skandala s prostitutkama, a sudilo mu se i za podmićivanje svjedoka u slučaju maloljetničke prostitucije.

Tako je bio osuđen zbog plaćanja šest milijuna funti maloljetnoj marokanskoj prostitutki Karimi El Mahroug, poznatoj kao ‘Ruby, kradljivica srca’, za seksualne usluge u razdoblju između veljače i svibnja 2010., ali je kasnije u žalbenom postupku proglašen nevinim. Osim toga, bio je osuđen za poreznu prijevaru 2013., kao i za nekoliko slučajeva pronevjere.