Princ William danas slavi 41. rođendan. Budući britanski kralj rođen je 21. 6. 1982. i već je 12 godina u braku sa suprugom Kate Middleton, a par ima troje djece. No mnogi ne znaju za djevojku koju je ljubio prije nego se skrasio.

Princ William i Kate Middleton u braku su od 2011.
Profimedia 

Knjiga Christophera Andersena iz 2021., ‘Brothers and Wives: Inside the Private Lives of William, Kate, Harry, and Meghan’, vratila je čitatelje na početak ljubavne priče princa Williama i Kate Middleton i kakva je to borba bila za običnu djevojku - biti povezana s princom, osobito onim koji nije bio baš spreman skrasiti se.

Princ William i Kate Middleton u braku su od 2011.
Profimedia 

Andersen se prisjetio da su Williama i kad se saznalo da izlazi s Kate, novine nastavile povezivati s drugim lijepim ženama i to je bio uznemirujući aspekt njihove veze. No, Williamova bivša djevojka, Jecca Craig, i dalje je bila trn u Kateinom oku, među ostalim i zato što je William odbijao prekinuti prijateljstvo s bivšom djevojkom.

Jecca Craig je bivša djevojka princa Williama
David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Nije baš bio najosjetljiviji dečko i proveo je dio svog ljetnog odmora u Keniji, odakle je Jecca Craig, a svoju djevojku Kate nije poveo sa sobom. Jednom ju je pokušao povesti, ali, prema izvoru iz St. Andrewsa, Kate je bila umorna od stalnog 'ponižavanja' s njegove strane zbog prijateljstva s bivšom djevojkom.

Jecca Craig je bivša djevojka princa Williama
Ikon Pictures / Pacific coast news / Profimedia 

William, prema Andersenu, nije odgovorio na ultimatum svoje djevojke, ali je poslušao princa Harryja koji je 'upozorio svog tvrdoglavog brata da razmotri Kateine povrijeđene osjećaje'.

Naravno, to nije spriječilo Williama da se tog ljeta viđa s Jeccom Craigom jer su oboje bili na nekoliko vjenčanja zajedničkih prijatelja iz njihovog društvenog kruga, iz kojih je Kate bila 'naglašeno isključena'. I tad je njegov otac Charles odlučio jednom zauvijek zaustaviti ovu aferu.

Princ William i Kate Middleton u braku su od 2011.
Profimedia 

Naime, Charles je stao na stranu Jecce Craig i navodno rekao svom najstarijem sinu: 'Ne smiješ dopustiti da prolazi kroz to, Williame. To nije fer prema Jecci'.

A što je s Kate? Činilo se da nije uznemirena što se nalazi u ljubavnom trokutu, samo je htjela da Jecca Craig na ovaj ili onaj način nestane - a to je Charles na kraju i učinio za nju. Kompliciran početak za Kate i Williama koji danas slove za jedan od najskladnijih parova, barem kad je riječ o kraljevskoj obitelji.