Osvanule su 16 godina stare fotografije Petre Sanader, starije kćeri bivšeg premijera Ive Sanadera. Glumica i scenaristica je 2007. snimljena na svečanom otvorenju 58. Dubrovačkih ljetnih igara, a pozirala je zagrljena s tadašnjim dečkom, glumcem Andrejem Dojkićem.

Petra Sanader bila je u vezi s Andrejem Dojkićem
GRGO JELAVIC/PIXSELL 

Petra već 15-ak godina živi u New Yorku. Tamo se preselila s partnerom Dojkićem nakon što je 2008. diplomirala na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. O Sanaderovoj starijoj kćeri svojedobno se pisalo nakon što je procurila informacija da su ona i dečko živjeli u elitnom stambenom bloku Zeckendorf Towers na Manhattanu.

Petra Sanader je starija kći Ive Sanadera
GRGO JELAVIC/PIXSELL 

Taj rezidencijalni blok u srcu New Yorka isplivao je na površinu nakon što je na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, tijekom svog svjedočenja, Robert Ježić rekao kako je na Sanaderovo traženje 2010. platio 250 tisuća eura za troškove putovanja, najam stana i poslovnog prostora u New Yorku za dečka premijerove kćeri, pisala je Slobodna Dalmacija.

Petra Sanader bila je u vezi s Andrejem Dojkićem
GORAN STANZL/PIXSELL 

U poslovnim knjigama je to prikazano kao trošak projekta otvaranja predstavništva u New Yorku, a račun je podmirila Ježićeva tvrtka ABC Holding. Prema podacima dobivenima od američkog ministarstva domovinske sigurnosti, iza tvrtke International Chemical Services Corporation, koja je 1. rujna 2008. unajmila stan u Zeckendorf Towersu, krije se ime Andreja Dojkića, a stan od pedesetak kvadrata je, po svemu sudeći, bio unajmljen za mladi par koji je vezu prekinuo 2010. godine.

Bruna i Petra Sanader su kćeri Ive Sanadera
Ivo Cagalj/PIXSELL 

Petra se u Hrvatskoj pojavila 2019. na vjenčanju svoje mlađe sestre Brune koju je dopratila do crkve. Ivo Sanader nije bio na vjenčanju jer je u to vrijeme bio u Remetincu te nije tražio dopuštenje za odlazak na svadbu svoje kćeri.