Već i ptice na granama znaju da je Camilla Parker Bowles bila ljubavnica tadašnjeg princa, a danas kralja Charlesa III. No mnoge zanima kakav je odnos imala s pokojnom princezom Dianom kojoj je preotela muža. Obožavatelji Netflixove serije ‘Kruna’ u četvrtoj su sezoni svjedočili intrigantnoj sceni u kojoj se Diana i Camilla nalaze na zajedničkom ručku nakon Dianinih zaruka za Charlesa.

Princeza Diana i princ Charles dobili su dva sina
Profimedia 

Iako do danas nije poznato je li se ta situacija zaista dogodila i u stvarnom životu, postoje mnogi koji tvrde da su se dvije suparnice doista našle za istim stolom te odmjerile snage jedan na jedan. Kao što znamo, Camillu Parker Bowles je Charles volio i prije nego što je upoznao Dianu. Camilla je bila i ostala Charlesova prijateljica i ljubavnica tijekom svih godina njegovog braka s omiljenom Lady Di, a znamo i da je u intervju 1995. Diana sama rekla kako je u njihovom braku uvijek bila gužva, jer ih je bilo troje.

S obzirom na to da su se članovi kraljevske obitelji i Camilla stalno kretali u istim krugovima, bilo je nemoguće izbjeći da se dvije suparnice ne sreću u javnosti. I Diana i Camilla dolazile su na Charlesove konjičke utrke, na iste evente i partyje, a često su se sretale i u samim kraljevskim rezidencijama. Ne smijemo zaboraviti da je Charles bio čak i krsni kum Camillinom sinu Tomu Parkeru Bowlesu kojeg je dobila u braku s Andrewom Parkerom Bowlesom.

Andrew Parker Bowles i Camilla Parker Bowles bili su u braku
Profimedia 

No, iako znamo da su se ove dvije žene princa Charlesa definitivno sretale u stvarnom životu, jesu li doista nakon Dianinih zaruka sjele za isti stol i razgovarale o budućnosti s Charlesom, kao što je to prikazano u ‘Kruni’? Prema riječima Andrewa Mortona, najslavnijeg biografa princeze Diane, jesu.

Princeza Diana poginula je 1997. godine.
Shutterstock Editorial / Profimedia 

Naime, u Mortonovoj knjizi ‘Diana: Her True Story in Her Own Words’, a koja je 1992. napisana u suradnji sa samom Dianom, do tog je famoznog ručka s Camillom doista došlo – i bilo je točno onoliko neugodno koliko bi se moglo i očekivati kada se dvije žene koje se bore za istog muškarca nađu za istim stolom.

Camilla Parker Bowles bila je u braku s Andrewom Parkerom Bowlesom
Profimedia 

Navodno je Camilla poslala Diani pismo u kojem ju je pozvala na intiman ručak i to neposredno prije no što je javnost saznala za njezine zaruke s Charlesom, a nakon što je vijest o vjenčanju Charlesa već bila znana užem krugu kraljevske obitelji. Diana, naivna i mlada, isprva je objeručke prihvatila priliku da se nađe s Camillom te je organizirala ručak za njih dvije u četiri oka.

Kralj Charles III. i princeza Diana dobili su dva sina
kpa / United Archives / Profimedia 

Camilla je u pismu rekla kako želi vidjeti zaručnički prsten te porazgovarati s Dianom o planovima za vjenčanje. No, Camilla je zapravo došla Diani prenijeti poruku o tome što će je čekati u budućnosti, a mlada Diana bila je još naivna da bi shvatila svu ozbiljnost riječi koje joj je Camilla uputila.

Camilla Parker Bowles s djecom
Profimedia 

Diana je tako Mortonu rekla kako ju je Camilla pitala hoće li ići u lov kad postane članicom kraljevske obitelji. Poznato je kako je Lady Di bila velika protivnica lova pa je rekla kako ne planira sudjelovati u lovu. Camilla je na to rekla kako je jedino to htjela znati.

Princeza Diana i princ Charles dobili su dva sina
Profimedia 

Iako Diana tada nije shvatila o čemu se radi, Camilla je indirektno izvidjela situaciju i smislila pakleni plan – kad god Charles ode u lov, ona će se s njime nalaziti i ljubovati. Tako su se princ i Camilla godinama nalazili na njegovim ‘lovačkim’ izletima i skrivali se po engleskom selu, dok je Diana samovala sa sinovima Williamom i Harryjem.

Princeza Diana preminula je 1997. godine
Profimedia 

Ručak je u trenutku kad je Diana odgovorila na to Camillino pitanje završio, a njezina se suparnica naglo ustala i poželjela joj sreću u budućem braku. S obzirom na to da znamo kako ga je ona u konačnici razorila, možemo reći da je u najmanju ruku bila neiskrena u svojim željama.

Camilla Parker Bowles je supruga kralja Charlesa III.
Profimedia 

Podsjetimo, nakon godina tajnog ljubovanja, Camilla i Charles razveli su se od supružnika u gotovo isto vrijeme - Camilla 1995., a Charles godinu dana kasnije. 2005. su se napokon i vjenčali. Danas je Camilla punopravna članica kraljevske obitelji te je od omražene ljubavnice postala kraljica supruga nakon što je njezin muž preuzeo prijestolje.