Saborski zastupnik Marin Miletić zgrozio se nakon što je pročitao članak koji je objavio Fox News. Što piše u članku i koje je njegovo mišljenje o tome otkrio je u novom statusu na društvenim mrežama.

Marin Miletić je saborski zastupnik
Patrik Macek/PIXSELL 

‘Penis plivačice pred plivačicama. Novi skandal u Americi. Svjetska višestruka prvakinja u plivanju užasnuto je zatražila da se HITNO naprave odvojene svlačionice za transrodne osobe. Naime, američke plivačice su ostale šokirane kada im se sportaš(ica) koja je muško po muskulaturi, po svom rođenju, po genetici, a po psihi - žena, skinula u svlačionici. Kažu plivačice: gledamo mi tako "nju", mišićavu veliku osobu kojoj ispred nas visi - penis. Velika je ovdje nepravda prema ženama u sportu. Osobno nemam nikakvih problema da svatko tvrdi za sebe što god želi, ako hoće da je on rođak od vrtnog patuljka i da je seksualno što god hoće. Ali, čovjek je muško ili žensko’, napisao je te dodao:


‘Kao muškarci po rođenju imamo gustoću kostiju veću od žena, struktura mišića, vlakana nam je drugačija, kapacitet pluća nam je veći. I da ovaj pali i mračni svijet dopušta da se muškarci koji kažu da su ipak žene - natječu u sportovima protiv žena je šaka u glavu najelementarnijeg razuma u svemiru. Ti tipovi/tipice, što god, ne mogu među muškarcima biti niti osrednji sportaši, a onda kao žene postaju – prvaci. Kakve li nepravde i odvratne političke korektnosti. Imamo slučaj UFC borca koji je u tridesetima rekao da je ipak žena pa sada kao žena mlati - žene po ringu. Bljak. Prijatelju, budi ti što god želiš. Ali, dosta više ovog ludila!! Da pojedinci misle da imaju pravo na sve što žele samo zato jer im se tako - želi. Dno jedno, da dno. Sumrak civilizacije. I ako se ne otrijeznimo - propast ćemo’.

Marin Miletić je saborski zastupnik
Patrik Macek/PIXSELL 

Većina pratitelja na društvenoj mreži složila se s njim.

Upravo tako’, ‘Bože bolesti’, ‘Zanimljivo kako se nitko od ženskih ne prebacuje u muške sportove! Srušit će i temelje sporta, gdje bi trebalo biti sve pošteno i časno!’, neki su od komentara.