Saborski zastupnik Marin Miletić opleo je po Andreju Plenkoviću. Na Twitteru je objavio video na kojem se premijer raspravlja s novinarom.

'U što se pretvorio ovaj čovjek. Bože dragi, šta ti je oholost. Posve je u stanju moći i ne vidi stvarnost koja ga okružuje’, napisao je Miletić u opis objave.


Inače, na toj snimci Plenković kaže da je ‘ne-tema’ to što je glasnogovornik Vlade Marko Milić navodno tražio od tadašnjeg šefa Hrvatskih šuma Krunoslava Jakupčića da zaposli određenu osobu. Njihovo dopisivanje objavio je Nacional.

Sve ovo što je u eter bačeno je ne-tema’, izjavio je Plenković na konferenciji za medije.

Tko procjenjuje je li to tema ili ne-tema?’, upitao ga je novinar, a premijer mu je odgovorio: ‘Pa ja procjenjujem. Ja sam tu kao predsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a, čelni čovjek parlamentarne većine, netko tko je premijer skoro sedmu godinu’.

Andrej Plenković je hrvatski premijer
GORAN STANZL/PIXSELL 

Inače, glasnogovornik Vlade oštro demantira da je tražio da se nekoga zaposli u Hrvatskim šumama.

‘Sve što je danas izlazilo i kada gledate službena priopćenja Hrvatskih šuma ili samog gospodina Jakupčića, činjenični slijed da je moja jedna jedina poruka njemu, o gospodinu Dujmoviću, bila 30. rujna 2019., a da je on prošao natječaj i zaposlio godinu prije toga, da je ugovor na neodređeno dobio dvije godine prije toga, onda je svakome tko je dobronamjeran jasno da s time nemam veze… Moja poruka bila je informativna karaktera. Za to sam se i zahvalio na informaciji i ništa drugo. U tome ne vidim ništa sporno, rekao je među ostalim u RTL Direktu.