Egipatski milijarder i biznismen Mohamed Al-Fayed, čiji je sin Dodi Fayed poginuo u automobilskoj nesreći s princezom Dianom, preminuo je prije nekoliko dana. Daily Mail sad je objavio specijalnu kolumnu jednog od najpoznatijih novinara Andrewa Neila koji je bio suradnik i savjetnik Mohameda Al-Fayeda.

Mohamed Al-Fayed je otac pokojnog Dodija Fayeda
Profimedia 

Kad je Dodi poginuo, Andrew je došao izraziti saučešće, a Mohamed Al-Fayed bio je potpuno izgubljen, pritisnut bolom i patnjom zbog smrti sina. Nije bilo nikakvih teorija zavjere koje će kasnije početi iznositi.

Umjesto toga ispričao mi je nešto što nikad nisam zaboravio’, napisao je novinar.

Mohamed Al-Fayed je otac pokojnog Dodija Fayeda
Profimedia 

Naime, Dodi je smislio plan da se otarasi paparazza tako da s Dianom izađe kroz stražnji ulaz hotela Ritz. No, osiguranje mu je reklo da ne rade za njega te da će hotel napustiti kako on želi pod uvjetom da dobije očevo odobrenje. Dodi je nazvao oca koji je razgovarao s osiguranjem. Zatim je rekao Dodiju da bi se on i Diana trebali opustiti u Ritzu. Smatrao je da su sigurni i mirni u jednom od luksuznijih apartmana na svijetu.

Mohamed Al-Fayed je otac pokojnog Dodija Fayeda
Profimedia 

Pitao je zašto žele otići umjesto da naruče večeru u sobu i gledaju film. Dodi mu je rekao kako je Diana uznemirena zbog gomile paparazza koji su se skupili pred hotelom. Željeli su im pobjeći i sakriti se u njegov stan na Champs-Elysées. Bila im je to posljednja večer prije Dianinog povratka u London i on je želio da joj ostanu samo lijepa sjećanja. Mohamed Al-Fayed je popustio.

Mohamed Al-Fayed je otac pokojnog Dodija Fayeda
Profimedia 

'Pogledao me sa suzama u očima dok se prisjećao te večeri i rekao: ‘Nikad si neću oprostiti što sam pristao na Dodijev plan. Još uvijek bi bio živ i uz mene’, napisao je Neil dodajući da je sin, a ne otac postavio scenu za svoju smrt i smrt princeze Diane.

Automobil u kojem su poginuli princeza Diana i Dodi Al-Fayed
Profimedia 

Odluku da odu iz Ritza donijeli su u posljednjem trenutku, kao i odluku o ruti kroz kobni tunel.

Prema svemu što mi je rekao, nitko nije mogao čekati u zasjedi da ih smakne jer nitko nije unaprijed znao što će napraviti i kako. Na kraju priče, omiljena princeza umrla je tragičnom, ali prozaičnom smrću, zbog pijanog vozača koji je prebrzo vozio’, zaključio je Neil.