Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević je na Facebooku opleo po Josipu Komaru, predstavniku investitora u Dalmatia Tower, najvišem poslovnom tornju.

Bojan Ivošević je splitski dogradonačelnik
Ivo Čagalj/PIXSELL 

Josip Komar da ima imalo obraza ne bi od sramote mogao prošetati Rivom nakon što su mu bivši gradonačelnici potpisali urbanistički bonus u vrijednosti 200 mil kn bez da je kune investirao u nešto od javnog interesa, iako ga je GUP na to obvezao. On pak ima obraza glumiti žrtvu nakon što mu je protuzakonito omogućeno 10 katova više nego što je bilo predviđeno i još tražiti da mu se odobri trenutna ilegalna gradnja i omogući otvaranje restorana na krovu. GUP jasno kaže da se dogovornim urbanističkim bonusom omogućava budućem investitoru izgradnja većeg intenziteta i profitabilnosti (u granicama utvrđenim ovim Planom) uz uvjet da zauzvrat realizira ili sudjeluje u realizaciji dogovorenog programa od javnog interesa’, napisao je te dodao:


Dogovorni urbanistički bonus se realizira kroz javno-privatno partnerstvo Grada i investitora. On je dobio 10 katova više, a Grad Split da ne kažem šta. Tragično je da mi moramo sastavljati prijavu USKOK-u za kriminal koji je u medijima već godinama problematiziran, umjesto da su već odavno sami došli i pokupili dokumentaciju, a onda i odgovorne. A sad dotični nek slobodno održi još koji sastanak s vrhom države kako bi mu se ponovo suprotno GUP-u izašlo u susret, ovaj put radi ilegalnih kvadrata na krovu suprotno odobrenom projektu zbog kojih je reagiralo i Društvo arhitekata Split. Takvim likovima nikad, al nikad nije dosta. Srećom Splitu je dosta njih’.

Bojan Ivošević je splitski dogradonačelnik
MIROSLAV LELAS/PIXSELL 

Njegova objava izazvala je lavinu komentara, a pratitelji na društvenoj mreži složili su se sa splitskim dogradonačelnikom.