Bivši ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, HDZ-ovac Josip Aladrović, jedan je od najzgodnijih domaćih političara.

Tko je Josip Aladrović?

Rođen je 10. ožujka 1985. u Požegi. Diplomirao je ekonomiju te završio poslijediplomski sveučilišni studij Vodstvo na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, piše na stranicama Hrvatskog sabora.

Josip Aladrović je bivši ministar
MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL 

U HDZ-u je od svojih tinejdžerskih dana. Sa 16 ili 17 godina, ne sjeća se točno, učlanio se u stranku, što ne čudi s obzirom na to da mu je otac bio poznati HDZ-ovac.

Naime, njegov pokojni otac Marijan Aladrović bio je gradonačelnik Pleternice i župan Požeško-slavonske županije. Iznenada je preminuo u kolovozu ove godine.

Josip Aladrović dužnost ministra počeo je obnašati u srpnju 2019., a smijenjen je 2022. zbog dizanja optužnice USKOK-a radi sumnje da je, dok je bio ravnatelj HZMO-a, sređivao zapošljavanja po stranačkoj liniji.

Damir Habijan i Josip Aladrović jedni su od najzgodnijih domaćih političara
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL 

Nakon što je ‘izletio’ iz Vlade, našao je novi posao. Kako je pisao Net.hr prošle godine, Aladrović se odlučio za privatne poduzetničke vode. S poslovnim partnerom Goranom Ćorićem na vlastitoj adresi osnovao je tvrtku Aplus consulting d.o.o. za ‘savjetovanje u vezi s poslovanjem i ostale usluge’. Osim za savjetovanje u poslovanju, tvrtka je registrirana za širok spektar djelatnosti, od promocije do trgovine, pa i pripreme pića i hrane.

Kad je u pitanju ljubavni život ovog političara, u braku je sa suprugom Antonijom, a par ima jedno dijete. Ona je voditeljica bazena Utrina, a prije toga svoje radno iskustvo stjecala je na radnom mjestu profesorice tjelesnog odgoja u školi, pisao je Index.

Josip Aladrović je bivši ministar
EMICA ELVEDJI/PIXSELL 

U travnju 2021. Aladrović je komentirao zapošljavanje njegove supruge na mjesto voditeljice Bazena Utrina.

Supruga je zaposlena putem javnog natječaja, kad ja nisam bio ministar u vladi. Apsolutno to ne može biti u doticaju s HDZ-om. Ovo zapošljavanje moje supruge se dogodilo putem javnog natječaja prije nego što sam ja postao aktivni političar’, rekao je tad.