Ljubavni životi hrvatskih političara oduvijek su zanimali medije i javnost, a u nastavku otkrivamo koga ljube najpoznatiji HDZ-ovci.

Andrej Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković, kao i većina političara, ne priča mnogo o svom privatnom životu. No poznato je da je od 2014. u braku s devet godina mlađom pravnicom, Dubrovkinjom Anom Maslać.

Andrej Plenković i Ana Maslać u braku su od 2014.
IGOR KRALJ/PIXSELL 

Supružnici imaju kćer Milu i sinove Marija te Ivana.

'Sa suprugom sam se upoznao preko zajedničkih prijatelja', rekao je premijer kratko 2015. za Express.

Andrej Plenković i Ana Maslać u braku su od 2014.
IGOR KRALJ/PIXSELL 

Kako se saznalo, Ana je bila voditeljica saborske Službe za pravne poslove i ljudske potencijale te su se ona i Andrej upoznali u Hrvatskom saboru.

Gordan Jandroković

Predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković, dobro je poznat široj populaciji, dok njegovu samozatajnu suprugu Sonju viđamo puno rjeđe. Par se vjenčao 1994. godine. Sonja je po zanimanju liječnica, oftalmologinja i imaju troje djece - sinove Mihaela i Juricu te kćer Klaru.

Gordan i Sonja Jandroković u braku su od 1994.
FILIP HOFER 

Sonja, koja je po zanimanju liječnica, oftalmologinja, jednom prilikom je otkrila da su se upoznali u tinejdžerskim danima na ljetovanju.

Gordan i Sonja Jandroković u braku su od 1994.
Robert Gašpert 

Godinama smo ljetovali u Malinskoj na Krku. Uvijek mi je bio zgodan, bio je sportski tip, vrlo dobar rukometaš, samo se radi fakulteta prestao baviti rukometom. Primijetila sam ga jer je lijepo skakao na glavu u more. Mene je mama naučila skakati pa sam i ja dobro skakala, a danas i moja djeca. Njegova me se vještina odmah dojmila, tako je to s djevojkama od osamnaest, devetnaest godina. Gordan je uvijek tajanstveno odlazio s mora malo ranije od nas ostalih jer se pripremao za utakmice. Jednom smo na nekom moliću slučajno malo više razgovarali. Sjedili smo na moliću i kroz razgovor se zaljubili... Iznenadilo me što je puno čitao, brdo knjiga. Od prvog trena točno je znao što hoće, znao je to i objasniti. I danas je takav. Oduvijek su ga zanimale politika i društvo. Možda smo i pomislili da će to biti ljetna ljubav, no ljetna ljubav se pretvorila u dugu, kvalitetnu... I troje djece, ispričala je za Jutarnji list.

Gordan i Sonja Jandroković u braku su od 1994.
MIROSLAV LELAS/PIXSELL 

Inače, Sonja Jandroković kći je ujaka Zorana Milanovića, odnosno predsjednikova sestrična pa su Jandroković i Milanović rodbinski povezani iako su politički rivali.

Ivan Radić

Osječkog gradonačelnika Ivana Radića mediji su proglašavali jednim od najpoželjnijih neženja, a titulu je izgubio 2018. kad se vjenčao s atraktivnom odvjetnicom Ivom Kovačević Radić.

Ivan Radić je u braku s odvjetnicom Ivom Kovačević Radić
Instagram 

'Suprugu Ivu sam upoznao u prvom srednje, a u braku smo od 2018. Praktički smo odrasli skupa. Iva u uspješnu odvjetnicu, a ja evo u političara koji želi zastupati osječke interese u nacionalnoj i lokalnoj politici', napisao je HDZ-ovac na svojoj službenoj stranici.

Ivan Radić je u braku s odvjetnicom Ivom Kovačević Radić
Instagram 

Par je u srpnju 2021. dobio sina Nikšu.

Dragan Vulin

Dogradonačelnik Osijeka Dragan Vulin jedan je od najzgodnijih domaćih političara. Kad je u pitanju njegov privatni život, HDZ-ovac je pet godina u braku s Danijelom Kelić Vulin.

Dragan Vulin i supruga Danijela Kelić Vulin u braku su od 2018.
Facebook 

Ona je ekonomistica i radi kao osobna bankarica. Upoznali su se u širem društvu i odmah su ‘kliknuli’ te ušli u vezu. Zaručili su se 2014., a vjenčali u lipnju 2018. u Osijeku

Dragan Vulin i supruga Danijela Kelić Vulin u braku su od 2018.
Facebook 

Ovaj političar aktivan je na Facebooku, a ponekad objavi fotografiju na kojoj pozira sa svojom suprugom.

Damir Habijan

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan svoj ljubavni život skriva kao zmija noge, no nedavno je priznao da je zaljubljen.

Damir Habijan jedan je od najzgodnijih domaćih političara
Robert Gašpert 

'Definitivno sam sretno zaljubljen. Mislim da je u današnje vrijeme to jako bitno. Teško je naći osobu s kojom možeš proći dobre i loše trenutke. Ako si javna osoba, nije to baš jednostavno. To nekad zna biti teško. Ali ti trenuci kad si s osobom s kojom jesi su apsolutno sve', rekao je u rubrici 'Razotkrivanje' Dnevnika Nove TV.

Damir Habijan jedan je od najzgodnijih domaćih političara
Instagram 

Osim s elokventnošću, Habijan se u masi zastupnika istaknuo i svojim atraktivnim izgledom. Redovito na Instagramu objavljuje fotografije na kojima ističe svoje mišiće i tetovaže.

Alojz Tomašević

Bivši HDZ-ov župan Požeško-slavonske županije, Alojz Tomašević, u prosincu 2020. osuđen je za premlaćivanje svoje supruge Mare. Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, s tim da mu je izrečena uvjetna osuda pa nije morao u zatvor. U obrazloženju ranije presude, sudac u Slavonskom Brodu detaljno je opisao što je Tomašević činio supruzi od srpnja 2016. do listopada 2017., pisao je 24sata.

Alojz Tomašević je bivši HDZ-ov župan Požeško-slavonske županije
Ivica Galovic/PIXSELL 

Učestalo joj je govorio da je luđakinja, glupa kravetina, budala, glupača, fizički je nasrtao na nju, hvatao je rukama za vrat i stiskao te ju šamarao, govorio da će je ubiti, izbosti i rasparati joj grkljan. U srpnju 2016. godine, nakon što se vratio sa službenog puta, a supruga mu rekla da je ondje sigurno bio s ljubavnicom, šakom ju je udario u predjelu oka. U listopadu 2017. nakon što je supruga čula da razgovara na mobitel i pitala 'Je li te to ku*a zove?', u nakani da je tjelesno ozlijedi, više ju je puta udario po glavi. Potom ju je obuhvatio za vrat i rukama čvrsto stiskao. Kad je oštećenica počela vrištati, rukama je čvrsto uhvatio njezine nadlaktice i rukama i nogama snažno odgurnuo, a tom prilikom je tijelom udarila u radijator’, čitao je sudac obrazloženje presude.

Josip Aladrović

Bivši ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, HDZ-ovac Josip Aladrović, u braku je sa suprugom Antonijom, a par ima jedno dijete. Ona je voditeljica bazena Utrina, a prije toga svoje radno iskustvo stjecala je na radnom mjestu profesorice tjelesnog odgoja u školi, pisao je Index.

Josip Aladrović je bivši ministar
MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL 

U travnju 2021. Aladrović je komentirao zapošljavanje njegove supruge na mjesto voditeljice Bazena Utrina.

Supruga je zaposlena putem javnog natječaja, kad ja nisam bio ministar u vladi. Apsolutno to ne može biti u doticaju s HDZ-om. Ovo zapošljavanje moje supruge se dogodilo putem javnog natječaja prije nego što sam ja postao aktivni političar’, rekao je tad.