Ministar gospodarstva i održivog razvoja, Davor Filipović, prošetao je zagrebačkom špicom, a društvo mu je pravio njegov sin.

Davor Filipović na zagrebačkoj špici sa sinom
Robert Gašpert 

Modno su se uskladili te su nosili plavu košulju i traperice. Političar je sina dobio sa suprugom Najlom koju rijetko viđamo u javnosti.

Davor Filipović na zagrebačkoj špici sa sinom
Robert Gašpert 

Inače, Filipović je tijekom školovanja otkrio strast prema košarci. Nakon srednje škole dobio je sportsku stipendiju na američkom sveučilištu Fairleigh Dickinson University u New Jerseyju. Tamo je bio do 2004. i košarku igrao u najjačem rangu američke sveučilišne košarke. Kad se vratio u Split upisao je Ekonomski fakultet i završio studij smjera financije. Ranije je spomenuo svoju košarkašku karijeru, a javnost je posebno zapamtila jednu njegovu izjavu.

Davor Filipović je ministar gospodarstva i održivog razvoja
MATIJA HABLJAK/PIXSELL 

'Kad sam prvi put došao u Ameriku, dobili smo jasnu uputu da se ne smiju kršiti pravila jer se može izgubiti stipendija. Kako je moja stipendija bila 35.000 dolara godišnje, pazio sam na svaki detalj, pa i na prelazak ulice. Tako sam jednom 15-20 minuta stajao na semaforu, nigdje nije bilo žive duše, dok se nije pojavio jedan čovjek i pritisnuo ono što mi danas imamo i upalilo se zeleno svjetlo. Međutim, 2002. godine nije bilo takvih semafora kod nas u Zagrebu, a ja sam se striktno držao pravila', rekao je za Jutarnji list.