Bivša premijerka Jadranka Kosor, koja je nedavno završila na operaciji koljena, objavila je novi status na društvenoj mreži X (donedavno Twitter).

'Ne mogu danas biti tamo gdje se pale svijeće i donosi cvijeće. Zato u mislima palim svijeću za mamu, ljubeći uspomene', napisala je.

Njezina majka Zorica preminula je prošle godine, a Kosor je u intervjuu za Story progovorila o njoj.

Dugo smo živjele same, od 1991. godine moja majka živjela je sa mnom i čini mi se da je nekako naglo otišla iako je bila u lijepim godinama. Vjerovala sam da će doživjeti stotu, bila je vitalna i voljela je živjeti. Teško mi je’, ispričala nam je.

A evo što je tad rekla kako liječi svoju bolu.

‘Teško je. Živim dan po dan. Odlučila sam da je tako najpametnije. Često mislim o njoj, često razgovaram o njoj s ljudima koji su je poznavali. Imam prijatelje u Lipiku s kojima se čujem, to su prijatelji koji su jako voljeli moju mamu. Mamina bolest i smrt vratili su me nekim ljudima i prijateljima iz mladosti koji su i nju poznavali. Moja je majka bila puna života, voljela je život, radost, voljela je izlaziti, dotjerivati se, biti lijepa. Toga se sjećam s radošću, držim je živu u uspomeni, uz tugu. Mislila sam da će još poživjeti, na kraju se samo ugasila. Neka utjeha u svemu je što nije patila i nije ju ništa boljelo’, poručila je.