Mario Banožić i dalje je glavna tema u državi nakon što je izazvao prometnu nesreću u kojoj je poginuo 40-godišnji Goran Šarić. Zbog toga je smijenjen s pozicije ministra, a još uvijek se nalazi u osječkom KBC-u te je izvan životne opasnosti.

Mario Banožić je bivši ministar obrane
Jurica Galoic/PIXSELL 

'Izrazili smo sućut obitelji Šarić putem gradonačelnika Vinkovaca koji je posjetio suprugu gospodina Šarića tijekom ranog popodneva, a u kontaktu smo sa suprugom ministra Banožića', rekao je prije nekoliko dana premijer Andrej Plenković.

Tko je supruga Marija Banožića?

Na stranicama Ministarstva obrane piše da je Mario Banožić oženjen i otac troje djece. No njegova supruga pravi je misterij. Naime, nije poznato kako se zove niti kako izgleda, s obzirom na to da nigdje nema njezinih fotografija.

Mario Banožić je bivši ministar obrane
PIXSELL 

Svi su brujali o mjesečnoj zaradi supružnika, kad je to spomenula zviždačica Maja Đerek, koja je u veljači prozvala Banožića nakon što se raspitivao oko podizanja kredita preko APN-a.

'Jučer iz medija saznajemo kako se ministar Mario Banožić raspituje kod Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa može li iskoristiti kredit preko APN-a. Isti onaj Banožić kojem je to isto Povjerenstvo dokazalo sukob interesa kada je sam sebi kao nadležni ministar dodijelio ekskluzivan stan na elitnoj zagrebačkoj adresi. Isti onaj Banožić protiv kojeg sam prije 15 mjeseci podnijela kaznenu prijavu zbog zloupotrebe položaja i ovlasti, s koje nikako da se skine talog prašine u DORH-u, neovisnom organu gonjenja Republike AP. Isti onaj Banožić koji sa suprugom mjesečno uprihoduje oko 4 000 eura (30 tisuća kuna) i koji se s 44 godine gura dobiti državnu subvenciju, a čime će vjerojatno zakinuti neku mladu osobu sa bitno nižim primanjima da stekne prvu nekretninu za sebe ili obitelj', napisala je među ostalim na Facebooku.