Ministar obrane Mario Banožić opet se našao u središtu pozornosti. Naime, u srijedu je stigao u jednodnevni posjet Ukrajini gdje se u Odesi sastao s ukrajinskim kolegom Oleksijem Reznikovim.

Mario Banožić je ministar obrane
PIXSELL 

Tom prilikom podržao je Ukrajinu u borbi protiv ruskog agresora i potvrdio kako će Hrvatska donirati Ukrajini 14 transportnih helikoptera. Na konferenciji za medije Banožić je svoj govor čitao s papira, no engleski mu nije najbolje išao pa je neke riječi pogrešno izgovorio, piše Jutarnji list.

Na početku je rekao: ‘Croatia and Croatian people stance with Ukraine’, umjesto ‘stand’, što bi značilo da ‘Hrvatska i hrvatski narod stoje uz Ukrajinu’. Također, izjavio je kako je ‘konfizanc’ da će Ukrajina biti pobjednik. Pretpostavlja se da je namjeravao reći ‘confident’, odnosno uvjeren.

Mario Banožić je ministar obrane
Jurica Galoic/PIXSELL 

Inače, prošle godine je hrvatski predsjednik Zoran Milanović rekao kako Banožić engleskim vlada na standardnoj razini popravnog roka. Bilo je to kad se ministar sastao s predstavnicima SAD-a i govorio o opremanju vojske vozilima Bradley.