Saborski zastupnik Mosta Marin Miletić jedan je od najpoznatijih hrvatskih političara. Aktivan je na društvenim mrežama, gdje je više puta pisao o teškim trenucima u svom životu.

Marin Miletić je saborski zastupnik
Patrik Macek/PIXSELL 

Ostao je bez supruge

Miletić je prije dvije godine ostao bez supruge Danijele koja je preminula nakon duge i teške bolesti. Njezine je posljednje trenutke opisao u objavi u kojoj je 4. rujna 2021. obavijestio prijatelje i pratitelje da je preminula.

Marina Miletića i supruga Danijela koja je preminula 2021. godine
Instagram 

Usnula si voljena moja. Izmolili smo valjda stotinu krunica Božjeg milosrđa u ova dva dana. Mazimo ju. Pjevamo joj pjesme. Posebno je voljela slušati Amorose - Yeshua. Moj je ljubljeni od svih najljepši, pored tisuća, pored tisuća. Puštamo joj iznova i iznova. Marta, Lucija moja, brat moj pjevamo pored Danijele Božju pobjedu, Emanuel vraćamo se uvijek na Amorose i Yeshua. Plačemo i slavimo živoga Boga, Boga živih. Sve je teže disala. Hropci u plućima. Plačemo svi, ali ne očajavamo. Mi smo kršćani. Vjerujemo u život vječni. U ruke sam joj stavio križ svetog Benedikta, Barbara Fujina ga poslala. U jednom trenutku kaže moj brat: pusti je brate, pusti ju Tati’, napisao je i dodao:

Poljubim ju u obraz, zagrlim ju i kažem: puštam te Onome koji te je stvorio i koji te je meni darovao. I druge sekunde Danijela kratko uzdahne i ispusti besmrtnu dušu našem nebeskom Ocu. Nevjerojatno. Nevjerojatno. Hvala Ti Bože na mojoj Danijeli. Hvala Ti na životu moje žene, ljubavi moje, srcu srca moga. Hvala ti na majci djece moje. Hvala ti na svemu što smo proživjeli. Hvala Ti Isuse što me učinila boljim čovjekom i kršćaninom. Čekaj me Voljena moja. Čekaj me u stanovima nebeskog Jeruzalema. Čekaj me tamo gdje ću i ja doći kada i mene Krist Kralj pozove s lica ove Zemlje. Čuvat ću nam djecu. I ostat ćemo vjerni Kristu Spasitelju. Drugog puta nema. Čekaj me, Voljena moja’.

Miletić je s pokojnom suprugom Danijelom dobio dvije kćeri, Martu i Luciju.

Preminuo mu je prijatelj

Političar je u travnju 2018. na društvenim mrežama otkrio da je ostao bez prijatelja Matije. Objavio je njihovu zajedničku fotografiju.

Marin Miletić je 2018. izgubio prijatelja Matiju
Facebook 

Danas poslijepodne sam izgubio mladog prijatelja Matiju Katalinića. Sa mnom je kao junior igrao u Kastvu košarku. Dugo vremena se borio sa zloćudnim tumorom. Jučer me majka njegova pozvala, došao sam u bolnicu, stajao, plakao i molio. Pa opet plakao. A Matija, kao Matija, pod morfijem i lijekovima, stisne mi ruku, jako, pa pozdravlja vojnički. Fajter, pravi fajter. Stojiš pred tijekom koje toliko trpi i ufaš se cijelim bićem u temelj naše vjere: smrt je pobijeđena. Isus je svojim uskrsnućem, svojom žrtvom na drvetu križa nama omogućio vječni život. Dobri svećenik vlč. Marko Stipetić je sve prethodne dane bio tu uz našeg Matiju, posjećivao ga, dijelio mu svete sakramente. Hvala ti Marko na tome. Velika je i sveta uloga svećenika u ovim najtežim trenucima za čovjeka’, napisao je i dodao:

Marin Miletić i Božo Petrov su poznati hrvatski politčari
Patrik Macek/PIXSELL 

Matija, prijatelju, sada gore kod svoga oca. I s Draženom jedan na jedan, kako ti znaš. Obriši parket, makni s njega prašinu. Rukom lagano prijeđi preko đona tenisica i - kreni Snajperu. Slušaj, moli za nas odozgor. Pozdravi mi Zeku i moje mile. I pripremite se. Život brzo leti. Eto i nas gore, kada dođe naše vrijeme. Joj, kakve će to biti hakle, kakva li će to biti strast, momče moj. Do tada, tvoj tata, brdo lubenica i - Dražen. Čekaju te gore. Pozdrav momče, nikako zbogom. Samo pozdrav. Tvoj, Marin’.

Marin Miletić je saborski zastupnik Mosta
Instagram 

‘Život me nije mazio od malih nogu’

Miletić se u kolovozu 2020. raspisao o tome kako ga život nije mazio, a spomenuo je i svoje roditelje.

Život me nije mazio. Od malih nogu. Roditelji su mi dali što su mogli. Skromni ljudi sela koji su i sami tek što su ostvarili punoljetnost otišli iz Juge "trbuhom za kruhom". Borba me pratila uvijek. Govorio sam svojim gimnazijalcima: nemam puno darova, ali jedan dar mi je dobri Bog dao koji je poseban. Ja ne odustajem. Nikada. U ničemu. Da upotrijebim misli Dobrog Pape Ivana XXIII.: "Nismo se zaustavljali skupljati kamenje koje su s jedne ili s druge strane bacali na nas. A mi ga nismo ni na koga bacali. Imamo mnogo prijatelja. Imat ćemo ih još više. Sastat ćemo se u raju." Tako i ja živim. Treba graditi. Rušitelja je ionako previše. Zato mnogi prepoznaju trud i autentičnost. Zato je i prijatelja sve više. Uskoro dolazi vrijeme kada ćemo svi mi i ovdje na Zaljevu koji želimo graditi stati jedni uz druge. Bit će dobro, dragi moji’, napisao je tad.

Inače, saborski zastupnik je već neko vrijeme u vezi s glumicom Kristinom Krepelom. Iako ne govore javno o svom odnosu, redovito se zajedno pojavljuju na eventima, a Kristina je u odličnim odnosima s njegovim kćerima.

Marin Miletić i Kristina Krepela ne govore o svojoj vezi
Robert Gašpert