Kanadski premijerJustin Trudeau danas slavi 52. rođendan. Jedan od najzgodnijih političara na svijetu rođen je 25. prosinca 1971. godine. Zahvaljujući atraktivnom izgledu pojavila se zainteresiranost za njegov privatni život koji je oduvijek bio miran i bez skandala.

Justin Trudeau je kanadski premijer
Profimedia 

Zato je mnoge šokiralo kad je miljenik žena u kolovozu 2023. objavio da se nakon 18 godina braka razvodi od bivše televizijske voditeljice Sophie Gregoire Trudeau (48).

Justin Trudeau bio je u braku sa Sophie Gregoire Trudeau
Profimedia 

Pozdrav svima, Sophie i ja voljeli bismo podijeliti činjenicu da smo nakon mnogih suvislih i teških razgovora donijeli odluku o rastavi. Kao i uvijek, ostat ćemo bliska obitelj s dubokom ljubavi i poštovanjem jedno prema drugom i prema svemu što smo izgradili te što ćemo nastaviti graditi. Zbog dobrobiti naše djece, molimo vas da poštujete našu i njihovu privatnost. Hvala’, napisao je tad.

Kako su pisali kanadski mediji, Justin i Sophie poznaju se otkad su bili djeca jer je on išao u školu s njezinim bratom Michaelom.

Justin Trudeau bio je u braku sa Sophie Gregoire Trudeau
Anna Moneymaker / Getty images / Profimedia 

No, nisu se dobro poznavali sve do 2003. kad su se ponovno počeli družiti, ali premijer je prvo ignorirao Sophijin mail u kojem je napisala da joj je bilo drago sresti ga.

Justin Trudeau bio je u braku sa Sophie Gregoire Trudeau
Instagram 

Kasnije iste godine su se sreli i Justin ju je tražio broj, a ona se ponašala kao da je to nije razveselilo i rekla mu je da će moći doći do nje ako je sačuvao njezin mail.

Justin Trudeau bio je u braku sa Sophie Gregoire Trudeau
Paul Chiasson / Zuma Press / Profimedia 

On joj se javio i pristala je izaći s njim. Trudeau je zaprosio Gregoire 18. listopada 2004. te su se vjenčali 28. svibnja 2005. godine.

Imaju troje djece - 2007. dobili su sina Xaviera, dvije godine kasnije Ellu-Grace i 2014. najmlađeg sina Hadriena

Justin Trudeau sa suprugom i djecom
Instagram 

Dok su bili u braku, nerijetko su objavljivali obiteljske fotografije, a Sophie je jednom prilikom rekla da voli to što njezin muž otvoreno pokazuje emocije i da joj je to seksi. Njihova ljubav od samog je početka djelovala kao iz bajke pa je vijest o razvodu mnoge iznenadila.