Ušli smo u 2024. godinu pa smo se prisjetili tko je od poznatih hrvatskih političara i poduzetnika preminuo u 2023.

Ivan Šuker

Bivši ministar financija i potpredsjednik Vlade, Ivan Šuker, preminuo je početkom srpnja. Umro je oko dva sata ujutro nakon kratke i teške bolesti, a imao je 65 godina.

Ivan Šuker preminuo je 2023. godine.
HRVOJE POLAN / AFP / Profimedia 

Đuro Horvat

Poznati poduzetnik i vlasnik tvrtke Tehnix, Đuro Horvat, preminuo je u srpnju u 80. godini. Prije osnivanja Tehnixa 25 godina bio je voditelj proizvodnje u tvornici Rade Končar u Donjem Kraljevcu.

Hrvoje Šimić

HDZ-ov saborski zastupnik Hrvoje Šimić preminuo je u rujnu nakon kratke i teške bolesti. Imao je 50 godina. Šimić je bio ravnatelj županijske bolnice u Našicama, gradski vijećnik, zamjenik gradonačelnika te liječnik i član uprave rukometnog kluba Nexe.

Hrvoje Šimić preminuo je u 51. godini
Patrik Macek/PIXSELL 

Đuro Perica

Jedan od utemeljitelja HDZ-a i nekadašnji saborski zastupnik, Đuro Perica, preminuo je u kolovozu u 82. godini. On je u bivšoj državi zbog svog političkog djelovanja punih 14 godina proveo u zatvoru.

Đuro Perica preminuo je u 82. godini
Sanjin Strukic/Pixsell 

Marijan Aladrović

Bivši požeško-slavonski župan i bivši gradonačelnik Pleternice, Marijan Aladrović, iznenada je preminuo u kolovozu u 68. godini. Mnogi ne znaju da je on otac bivšeg hrvatskog ministra Josipa Aladrovića.

Marijan Aladrović bio je poznati HDZ-ovac
Dusko Mirkovic/PIXSELL 

Marinko Zadro

Krajem 2023. preminuo je Marinko Zadro (83), umirovljeni poduzetnik kojega su mnogi nazivali hrvatskim kraljem šećera. Tijekom plodnog poslovnog puta obnašao je mnoge rukovodeće funkcije, a karijeru mu je obilježila industrija šećera.