Bivši ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Josip Aladrović, poznat je većini javnosti.

Josip Aladrović je bivši ministar
MARKO LUKUNIĆ/PIXSELL 

No mnogi ne znaju da je on sin moćnog HDZ-ovcaMarijana Aladrovića koji je nedavno iznenada preminuo.

Tko je bio Marijan Aladrović?

Rođen je 31. svibnja 1956. u Brodskom Drenovcu. Godine 1980. diplomirao je na Šumarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, piše na stranicama Grada Požege. Od 1997. do 2001. bio je gradonačelnik Grada Pleternice, a od 2004. voditelj podružnice Uprave šuma Požega.

Marijan Aladrović bio je poznati HDZ-ovac
Dusko Mirkovic/PIXSELL 

Na prvim neposrednim izborima u Hrvatskoj, 31. svibnja 2009., izabran je za požeško-slavonskoga župana. Preminuo je u kolovozu u 68. godini. Telegram je doznao da je Aladrović doživio fizički napad na ulici samo nekoliko sati prije iznenadne smrti.

Naime, dan nakon njegove smrti policija je izvijestila da je u Pleternici 60-godišnjak tjelesno napao 67-godišnjaka, a Telegram je dobio potvrdu da je napadnut upravo Marijan Aladrović. Kako su pisali, njegova obitelj zatražila je obdukciju nakon Aladrovićeve iznenadne smrti, no ona je, neslužbeno doznaju, pokazala da fizički sukob nije bio uzrok smrti.

Marijan Aladrović bio je poznati HDZ-ovac
Dusko Mirkovic/PIXSELL 

Vjerojatno zbog toga policija čovjeka koji ga je napao tereti samo za prekršajno, a ne i za kazneno djelo.Kako piše Telegram, sve je krenulo verbalnim sukobom, da bi na kraju eskaliralo u fizički. Navodni razlog bilo je jedno zapošljavanje u Općoj županijskoj bolnici u Požegi s kojim se 60-godišnjak koji je napao Aladrovića nije mogao pomiriti.