Saborski zastupnik Mosta, Marin Miletić, na Facebooku se raspisao o prošlosti.

Zašto smo opterećeni s onim "jučer", a ne zanima vas ono naše - danas? Puno puta sam nalazio u pokušaju političke diskvalifikacije ili barem umanjenja nečije političke težine u društvu, vraćanje na razdoblje koje seže i desetak pa i više godina u prošlost. Ja se svoje prošlosti ne sramim, da budem posve jasan, jer je svaki pad utkan u moj rast. Kada padnemo, podignemo se, nastavimo dalje i pazimo da na tom mjestu više ne gubimo tlo pod nogama. U mom životu svi ti padovi i rane su stvorili atmosferu vrlo pogodnu za djelovanje milosti. Hvala Mu’, započeo je objavu.

Mi ljudi, barem bi tako trebalo biti - se mijenjamo i stalno smo u procesu - metanoie. Kada čovjek radi na sebi, kada mi kršćani u svojoj slobodi zatražimo i molimo Boga da djeluje u nama - vidno postajemo drugačiji. Ako pak netko od vas koji me poznaje prije dvadesetak i više godina misli da sam bio poprilična budala, vjerojatno je u pravu. Ako postoji koji učenik koji misli da sam živio u uvjerenju da je moja zadaća njih u nešto uvjeriti (pogotovo na početku mog rada u školi) sigurno je u pravu. S mnogima sam se smijao i radili smo fantastične projekte, a neke sam razočarao radi čega mi je iskreno žao. Ako postoje neki ljudi koje sam i povrijedio radi nesmotrenosti - i ti su u pravu. Ako netko kaže da su sreli Marina koji je u nekim situacijama zaboravio na evanđelje, i ti su pravu. Prečesto puta u životu mi dopustimo slabostima da nadiđu onu stvarnost koja nas prožima i za koju znamo da je - istina. Izvan ovog Matrixa u kojem živimo’, napisao je u nastavku, a potom zaključio:

Marin Miletić je saborski zastupnik
Facebook 

Pa ipak, unatoč svemu gore, nemojte si dopustiti druge prosuđivati na temelju onoga što mislite da o nekome znate. Zamka je o drugima misliti nešto što je netko bio ne samo prije desetak i više godina nego i - jučer. O sebi vam govorim. Da bi vi sebe možda lakše pronašli. Možda, samo. Potaknula me na ovaj tekst sinoćnja poruka jednog učitelja. Mi tako često o drugima govorimo prvo loše, a ono što je strašno - nerijetko te ljude o kojima pričamo loše uopće ne poznajemo. Isus kaže da nam na usta izlazi ono čega nam je srce puno. Kada pogledate što sve ljudima izlazi na usta, zamislite se kakva su to sve srca prepuna ogorčenja, ljubomore, zamjeranja. A život je kratak. Prekratak da bismo dopustili da nam srce bude u grču i sjenama. Zar ne dragi moji?’.

Marin Miletić je saborski zastupnik
Facebook 

Miletić je inače poznat po tome da na društvenim mrežama komentira aktualnosti i dijeli anegdote iz svog privatnog života. Što se tiče njegovog ljubavnog života, političar je već neko vrijeme u vezi s glumicom Kristinom Krepelom.