Novopečeni ministar gospodarstva i održivog razvoja, Damir Habijan, našao se u fokusu javnosti sredinom prosinca, kad je snimljen na zagrebačkoj špici s atraktivnom brinetom Idom Maček.

Damir Habijan i Ida Maček na zagrebačkoj špici
LUKA STANZL/PIXSELL 

Tad je nosio bijelu majicu, šuškavu crnu jaknu i tenisice, dok je Ida zablistala u crnom kaputu koji je uskladila s čizmama i torbom.

Damir Habijan i Ida Maček na zagrebačkoj špici
LUKA STANZL/PIXSELL 

Mnogi ne znaju da je ona udana za Dina Mačeka, sina Ratka Mačeka, bivšeg dugogodišnjeg glasnogovornika HDZ-a dok je stranku vodio Ivo Sanader.

Politička analitičarka Ankica Mamić nedavno je komentirala izjavu Zorana Milanovića da je Habijan gay, a osvrnula se i na to što je ministar viđen na špici s brinetom.

Treba stvar kontekstualizirati. Spolna orijentacija ministra je irelevantna za posao koji on obavlja, u tom smislu ne vidim nikakvog razloga da ga bilo tko drugi outao. On je to trebao napraviti. No, s druge strane, par dana nakon tog outanja na par portala je osvanula vijest da je ministar viđen na špici s nekom brinetom. Dakle, to je presmiješno. Svake subote prođem špicom jer blizu stanujem pa prolazim kada idem s placa i nikada prije nisam vidjela ministra Habijana i što bi on na zagrebačkoj špici i radio u subotu ujutro’, rekla je za Večernji list.

Damir Habijan i Ida Maček na zagrebačkoj špici
LUKA STANZL/PIXSELL 

Na pitanje: ‘Mislite li da je to naručena priča?’, odgovorila je: ‘Apsolutno, jer su u HDZ-u procijenili da bi im to štetilo, pa je naručena priča da je on viđen u ženskom društvu’.