Saborski zastupnik Mosta, Marin Miletić, na Facebooku je objavio tekst pod nazivom: 'Nepoznate Severine oko nas', u kojem se raspisao o slučaju koji je i dalje glavna tema u državi, nakon što je Vrhovni sud u Hrvatskoj poništio je presudu Županijskog suda u Splitu i pjevačici oduzeo zajedničko skrbništvo nad sinom kojeg je dobila s Milanom Popovićem.

Severina sa sinom
Instagram 

'Nepravda. Nema druge riječi za opisati slučaj gdje sudstvo mrcvari majku i dijete cijelo desetljeće i ne donosi nikakvu konačnu presudu. Cijela ta trakavica između Severine, njezinog bivšeg muža i djeteta je pokazatelj da je naš pravosudni sustav trom, loš i nažalost - korumpiran. Kako drugačije tumačiti slučaj gdje sutkinja boravi po modernim skijalištima sa Severininim bivšim mužem pa donosi presude protiv Severine? Kako tumačiti da neki stručnjak u pravosudnom sustavu nakon što odbije dati jasno stručno viđenje slučaja Severine, iznenadno, gle čuda, postane ravnatelj jedne bolnice? Kako tumačiti sustav u kojem na čelno mjesto DORH-a dolazi osoba na daljinski HDZ-a, prijatelj AP-a, lutka na koncu duboke države? Kakav je to sustav?', napisao je među ostalim.

'I slijepac vidi da je duboka korupcija, nepotizam, prijetnje po različitim institucijama koje bi uvijek trebale štititi žrtve od nasilnika, kojima bi uvijek trebalo u fokusu biti dobro djece - da je ta močvara prožela i ona mjesta koja bi trebala biti utvrda zaštite i prava za one ugrožene i nemoćne. Koji god to bili ljudi. Žene ili nekada čak i muškarci. A svima bi u fokusu trebala biti - djeca! I treba ovdje zahvaliti svim požrtvovnim radnicima u službama koji uspijevaju sačuvati dignitet vrlo zahtjevnog i nedovoljno plaćenog posla, ali previše nereda se događa u našoj maloj Hrvatskoj i o tome moramo govoriti. Zlostavljači se služe trulim sudskim sustavom, te i nekoliko godina nakon rastave, kada prisilnu kontrolu više ne mogu vršiti u vlastitoj kući, prebacuju istu na pravno zlostavljanje - iscrpljujući žrtvu emocionalno, psihički i financijski. Rade to sustavno i zlikovački s ciljem osvete i uništenja nekadašnje bračne družice: nepotrebnim, lažnim i čestim prijavama, a javno igrajući ulogu dobrog roditelja', dodao je.

Marin Miletić je saborski zastupnik
Facebook 

'Isto se - osim Severini, nažalost događa tisućama anonimnih hrvatskih žena. Te žene teško mogu doći na naslovnice medija i u udarne vijesti. Koristim moju poziciju kao narodnog saborskog zastupnika da sada javno i otvoreno, jasno i nedvosmisleno kažem kako tisuće žena trpi ne samo nasilništvo i psihičko zlostavljanje bivših partnera nego su u sprezi, a većinom su to imućni muškarci, s korumpiranim službama, sudovima ili u najmanju ruku nedovoljno educiranim i debelo potplaćenim socijalnim službama. U najvećem slučaju ne radi se ni o kakvim visoko konfliktnim rastavama kako im se medijski i stručno tepa, nego se radi o zlostavljaču, u ogromnoj većini muškog roda, koji ne staje u svom pohodu uništenja. Djeca su tu posve nezaštićena i radi ludila nasilnika - trpe ogromne posljedice', poručio je, a potom zaključio:

Marin Miletić je saborski zastupnik
Facebook 

'Neka nam ovaj žalosni i nesretni slučaj posluži kao motiv da se kao društvo snažnije ulovimo u koštac s nasilnicima, mafijom u kravatama i ljubiteljima mita i korupcije da se njih počisti, onim odgovornima koji su zlorabili pozicije - da se osiguraju tople pidžame, a da se spasi tisuće djece koja se niti kriva niti dužna nalaze u moralnom, psihičkom i fizičkom uništavanju radi nesposobnog, tromog i nepoštenog sustava koji iscrpljuje majke, a ranjava djecu s ogromnim posljedicama. Trebat će vremena očistiti ovu močvaru truleži. Ali, ne bojimo ih se. Uspjet ćemo. Dobro će pobijediti, a ja ću se za djecu i žrtve nasilja glasno boriti!'.