Bivša kninska gradonačelnica, Josipa Pleslić ex Rimac, i dalje je glavna tema u državi nakon što su procurile poruke koje je razmijenila sa sucem Ivanom Turudićem. Kad je u pitanju njezin privatni život, prošle godine udala se za Josipa Pleslića, a on joj je drugi muž.

Josipa Rimac i Josip Pleslić su u braku
Facebook 

Tko je bivši muž Josipe Pleslić ex Rimac?

Riječ je o Danijelu Rimcu, a ‘kninska kraljica’ udala se za njega kad je imala 20 godina. Par je nekoliko godina nakon vjenčanja dobio kćer Katju

Dok je njegova supruga ‘žarila i palila’ hrvatskom političkom scenom, Danijel je izbjegavao medije i pojavljivanja u javnosti pa se o njemu ne zna mnogo niti se mogu pronaći njegove fotografije.

Suprugu Danijelu dugujem posebno odličje za izdržljivost’, rekla je jednom prilikom Josipa, pisao je Express.

Josipa Rimac je bivša kninska gradonačelnica
Dusko Jaramaz/PIXSELL 

Domaći mediji su 2020. pisali da je on zaposlen u INA-i da ima plaću nešto veću od 11 tisuća kuna neto. Kako je sama Josipa jednom prigodom ustvrdila, njezin muž u INA-i nije nikakav direktor niti menadžer, već radi u smjenama, bez neke posebne pozicije, pisao je Dnevno.hr. Upravo zbog toga javnost je bila iznenađena imovinom koju je posjedovao.

Naime, u izvatku iz zemljišnih knjiga stajalo je da je Danijel Rimac vlasnik triju stanova u Meštrovićevoj ulici u Kninu. Uz tri stana, ima i kotlovnicu, garažu, dvorišta te ostale dodatke. Zbog toga se postavljalo pitanje kako je došao u posjed triju stanova i spomenute imovine i je li mu u tome pripomogla funkcija tadašnje supruge, no to su nadležne institucije odbacile.

Josipa Rimac je bivša kninska gradonačelnica
Hrvoje Jelavic/PIXSELL 

Oni koji imaju kontakta s Danijelom tvrde kako su se on i Josipa počeli razilaziti još dok je ona boravila u pritvoru. Njemu je razvod teško pao, ali se nikada nije povlačio po medijima i na tome je odlučio ostati i sada jer mu je u interesu zaštititi njihovu zajedničku kćer.

Danijel je, kažu oni koji ga poznaju, bio i ostao radnik, koji se s luksuzom, poslovnim uspjesima i na koncu s padom svoje supruge nije znao nositi.

Moglo se vidjeti da nešto među njima ne štima još u ono vrijeme kada je Josipa izlazila iz Remetinca, on je tamo nije ni dočekao, već je pred nju u društvu odvjetnice stigla kćer Katja s kojom i živi u Zagrebu pošto se kćer tu školuje’, ispričao je dobro upućeni sugovornik za Dnevno.hr.