Supruga bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Kerum, Fani Kerum, kupila je u stečaju propalog trgovačkog lanca Kerum veći dio čestice u Lori koji se vodi kao put, piše Slobodna Dalmacija. Željko i Fani Kerum, odnosno tvrtka ‘Lora Produkt’, nedavno su dobili izmjenu građevinske dozvole da bi na drugoj i velikoj čestici zemlje u Lori, gdje planiraju veliki stambeno poslovni kompleks, mogli graditi u fazama radi lakšeg financiranja.

Željko i Fani Kerum imaju troje djece
Facebook 

Stambeni i poslovni prostori imat će zajedno 48 tisuća kvadrata. Gradit će stanove, garažu, samoposlugu i javne sadržaje kao što su ambulanta i vrtić, zatim hotel, bazene… Dio puta u Lori, koji je sada od Keruma u stečaju kupila Fani Kerum, iznosi 323 od 353 kvadrata, dok je preostalih 30 kvadrata puta upisano kao općenarodna imovina.

Fani Kerum je na elektroničkoj javnoj dražbi za taj dio puta ponudila 13.692 eura, što je bila i jedina ponuda, odnosno početna cijena. No, taj iznos kao kupac ne mora platiti jer je prethodno od nećaka Igora Sapunara, odnosno njegove tvrtke Coast preuzela hipoteku upisanu na tom putu, a koji je tu hipoteku prethodno kupio od banke. Zbog toga ju je Trgovački sud u Splitu oslobodio plaćanja kupovnine, piše Slobodna Dalmacija.

Fani Kerum je supruga Željka Keruma
MIRANDA CIKOTIC/PIXSELL 

Mnogi se sjećaju kad je Željko Kerum 2009. šokirao domaću javnost i priznao da je već nekoliko godina u vezi s 24 godine mlađom Fani Horvat iako je tada još uvijek bio u braku s Ankicom Kerum. S Fani se krenuo viđati još 2004., a kad je u emisiji na TV Dalmaciji progovorio o njihovoj vezi, Fani je već bila trudna četiri mjeseca. Bio je to prvi put da je političar na televiziji priznao preljub.

Ne želim povrijediti ni djecu, ni suprugu, ni rodbinu, ali moram to ovako kazati: napuštam suprugu. Pet godina sam u ljubavnoj vezi s mladom Fani Horvat s kojom očekujem i dijete', rekao je Kerum i svojim riječima šokirao sve prisutne i gledatelje.

Željko i Fani Kerum imaju troje djece
Hrvoje Jelavic/PIXSELL 

Fani i Željko su prvog sina Franu dobili u ožujku 2010, a kasnije su dobili i sina Zvonimira te kćer Eleonoru. Vjenčali su se 2013. u Rimu. Iz prvog braka Kerum ima još dvoje djece - kćer Nevu i sina Joška. Fani i Kerum danas žive na splitskim Mejama u luksuznoj vili, a ponekad ih se može vidjeti zajedno u javnosti.