Bivša kninska gradonačelnica, Josipa Pleslić ex Rimac, i dalje je glavna tema u državi nakon što su procurile poruke koje je razmijenila sa sucem Ivanom Turudićem. Njezin privatni život tako se ponovno našao u fokusu javnosti.

Josipa Rimac je bivša kninska gradonačelnica
Hrvoje Jelavic/PIXSELL 

Roditelji Josipe Pleslić ex Rimac 

‘Kninska kraljica’ je u posljednjih nekoliko godina ostala bez oba roditelja, majke Kate i oca Josipa. Kad je u rujnu 2020. izašla iz istražnog zatvora u Remetincu, novinari su je pitali je li istina da piše knjigu, a ona je odgovorila kako je knjigu već napisala.

Zove se ‘Mater i ćaća pet kćeri’, a posvetila sam je svojoj majci Kati koju sam izgubila prije pet mjeseci od koronavirusa, mojem ocu i sestrama’, rekla je tad.

Josipa Rimac je bivša kninska gradonačelnica
Dusko Jaramaz/PIXSELL 

Njezin otac Josip Jole Čulina preminuo je prošle godine, pisali su domaći mediji. Prema tvrdnjama onih koji su ga poznavali, bio je iznimno vrijedan čovjek. Dio života proveo je radeći u inozemstvu, dok se marljiva majka brinula o Josipi i njezinim sestrama. Otac se po povratku iz inozemstva posvetio poljoprivredi.

Najviše me boli kad mi se dira u oca koji je godinama radio u Nizozemskoj i mukotrpno, svojim radom, stekao sve, a ne pozicijom bilo koje od svojih kćeri’, izjavila je svojedobno bivša gradonačelnica.