Jedan je predsjednik Hrvatskog sabora, a drugi saborski zastupnik Mosta. Oni su Gordan Jandroković i Nino Raspudić. A sjećate li se njihovog rata iz 2020. godine? Sve je krenulo kad je Raspudić gostovao u emisiji ‘Nedjeljom u 2’.

Kad ga je voditelj Aleksandar Stanković pitao u kojoj će izbornoj jedinici biti na listi, Raspudić mu je odgovorio: ‘Nosit ću izbornu listu jedne od zagrebačkih jedinica, ali neću reći u kojoj jer lovim Jandrokovića, ako budem mogao’.

Jandroković se zatim oglasio na Facebooku.

Nisam gledao. Bio sam kod kćeri na ručku. Naime, imam troje djece... s istom ženom’, napisao je, aludirajući na to da Raspudić ima jedno dijete s prvom ženom, a jedno s drugom.

Nije dugo trebalo da mu Nino odgovori.

Ljudi kad su u strahu govore svašta. Imam informaciju da HDZ prema njihovom internom istraživanju stoji jako loše. U panici su. Sad se i vidi ta neprihvatljiva razina javnog diskursa. Činjenica je da sam godinama nastupao kao javna figura. Njih sam godinama kritizirao. Ja nikada nisam spominjao njihove obitelji, posebno djecu. Ovaj način više govori o njima samima’, rekao je za N1.

Nino Raspudić je saborski zastupnik Mosta
LUKA STANZL/PIXSELL 

Kaže Jandroković da ima troje djece s jednom ženom. Ja to respektiram, čestitam mu. No za njega kao političara važnije je da je umiljato dijete četiri majke. Prva mu je majka Ivo Sanader. Druga mu je Jadranka Kosor. Treća politička mama mu je Tomislav Karamarko. Sad mu je Plenković. Ne sumnjam da će nakon Plenkovićevog pada on tražiti novu političku majku’, dodao je.

Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić imaju dvoje djece
Robert Gašpert 

Inače, Nino Raspudić u braku je s kolegicomMarijom Selak Raspudić. Detalji njihovog vjenčanja nisu poznati, no zna da se da imaju dvoje djece. Njihovo prvo zajedničko dijete je kći Danica, a u srpnju 2022. dobili su sina Iliju. Također, Nino iz prvog braka ima kćer Floru.