Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković jedan je od najpoznatijih hrvatskih političara. Ranije je punio medijske stupce zbog promjene imidža s obzirom na to da je pustio bradu.

Gordan Jandroković je predsjednik Hrvatskog sabora
Patrik Macek/PIXSELL 

No znate li kako je on izgledao u mladosti? To je otkrio prije nekoliko godina kad je objavio dvije fotografije – jednu novu i jednu iz mladosti.

Evo što Sabor učini od čovjeka...’, napisao je tad i i dodao emotikone koji plaču od smijeha.

Nakon što ga je predsjednik Zoran Milanović jednom prilikom nazvao 'nasilnikom bez mišića’, ovaj mu je odgovorio tako što je na Facebooku objavio fotografiju iz mladih dana na kojoj pozira u kupaćim gaćama.

Budući da me klaun Milanović optužio da sam nasilnik bez mišića, a kako se zalažem za argumentiranu raspravu, prilažem dokazni materijal. Nasilnik nisam, a o mišićima prosudite sami…’, napisao je Jandroković u svibnju 2021. 

Kad je u pitanju njegov ljubavni život, političar je od 1994. u braku sa suprugom Sonjom, a par ima troje djece - sinove Mihaela i Juricu te kćer Klaru.

Gordan i Sonja Jandroković imaju troje djece
Robert Gašpert Gordan i Sonja Jandroković

Sonja, koja je po zanimanju liječnica, oftalmologinja, jednom prilikom je otkrila da su se upoznali u tinejdžerskim danima na ljetovanju.

Godinama smo ljetovali u Malinskoj na Krku. Uvijek mi je bio zgodan, bio je sportski tip, vrlo dobar rukometaš, samo se radi fakulteta prestao baviti rukometom. Primijetila sam ga jer je lijepo skakao na glavu u more. Mene je mama naučila skakati pa sam i ja dobro skakala, a danas i moja djeca. Njegova me se vještina odmah dojmila, tako je to s djevojkama od osamnaest, devetnaest godina. Gordan je uvijek tajanstveno odlazio s mora malo ranije od nas ostalih jer se pripremao za utakmice. Jednom smo na nekom moliću slučajno malo više razgovarali. Sjedili smo na moliću i kroz razgovor se zaljubili... Iznenadilo me što je puno čitao, brdo knjiga. Od prvog trena točno je znao što hoće, znao je to i objasniti. I danas je takav. Oduvijek su ga zanimale politika i društvo. Možda smo i pomislili da će to biti ljetna ljubav, no ljetna ljubav se pretvorila u dugu, kvalitetnu... I troje djece, ispričala je za Jutarnji list.