Nedavno su svi brujali o pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću koji je zabranio turbofolk koncert u pulskom Domu sportova, a sad se pojavila ‘nova drama’. Doduše, u drugom gradu i s drugim političarem. Naime, 8. travnja, na Veliku subotu, u Kutini bi se trebao održati Heretic Feast koji organizatori opisuju kao extreme metal festival, no održavanju koncerta usprotivio se lokalni HSS-ovac Dragutin Vagner.

‘Dragi moji prijatelji ja čitam i ne vjerujem! U noći sa Velike Subote na Uskrs ( 08.04.2023. godine), u kutinskoj Baraci će se održati koncert Heretic feast. Godinama se naši novci ulažu u Baraku da bi se onda na najveći kršćanski blagdan veličao mrak, vrag i sve mračne sile. Ovo nije slučajno izabran termin. Otvorite prilog i pogledajte najave bendova. Ja sam zbilja tolerantan, ali ovo je prestrašno! Mislite o meni što hoćete, ali umjesto da veličaju svjetlo i nadu, oni veličaju zlo. Ja se moram javno usprotiviti tome. Da li Vi to podržavate??’, napisao je na Facebooku.


Također, gradonačelniku Kutine Zlatku Babiću poslao je dopis u kojem je zahtijevao informaciju o tome tko je odobrio održavanje ovog festivala.

Smatram da je održavanje tog koncerta direktna uvreda većine građana Kutine i okolice, pošto se većina deklarira kao katolici. Samo nas vjera u Boga i naša sloga može odmaknuti od ove dekadencije koja vlada svuda oko nas. Ovo dodajem naknadno zato što nisam bio dovoljno precizan. Pomaknute datum koncerta i to možemo smatrati kao kompromis s kojim bi svi mogli živjeti. Živjeli!!’, poručio je.


Ivor Harmicar
, predsjednik udruge Oko društva koja je organizator koncerta u klubu Baraka Kutina, izjavio je kako koncertom ni datumom nisu željeli nikoga provocirati.

Nama nije cilj baviti se politikom, već želimo da se nešto događa u gradu. Svima je drago da se nešto događa u Kutini, nakon jako puno vremena. Zabrane nisu uopće dobre ni zdrave za društvo i zajednicu’, izjavio je Harmicar na press-konferenciji ispred Barake, piše Kutina.info.