Saborska zastupnica stranke Možemo!, Urša Raukar-Gamulin, jedna je od najpoznatijih hrvatskih političarki.

Tko je muž Urše Raukar-Gamulin?

On je Niko Gamulin. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, a sve do mirovine bavio se urbanizmom, pisao je Express. Veći dio radnog vijeka proveo je upravo u zagrebačkom Gradskom uredu za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, a neko vrijeme radio je i u Institutu Hrvatske.

Niko Gamulin je muž Urše Raukar-Gamulin
Sanjin Strukic/Pixsell 

Mnogo puta je otvoreno kritizirao pokojnog zagrebačkog gradonačelnikaMilana Bandića.

'Bilo je problema. Nekoliko puta su mi prijetili otkazom, davali opomene pred otkaz, ali su znali da je bolje da me puste na miru jer bi moj otkaz vjerojatno medijski glasno odjeknuo. Nisu mi nikad mogli zamjeriti stručnost. Teretili su me jer sam u vrijeme radnog vremena sudjelovao u demonstracijama protiv Horvatinčićevog shopping-centra na Cvjetnom. Smatrao sam da su demonstracije moja građanska dužnost jer smo se borili za javni interes i na kraju ipak, nažalost, nismo uspjeli', rekao je za Express.

Urša Raukar-Gamulin i Niko Gamulin imaju sina Luku
Sanjin Strukic/Pixsell 

Malo je poznato da je tri puta spašavao Bundek. Dva puta od privatizacije - kad se Bundek trebao pretvoriti u privatni golf-teren, zatim u privatni motodrom i treći put kad su ga cijelog htjeli opasati žicom zbog zaštite vodocrpilišta. On i supruga Urša Raukar-Gamulin imaju sina Luku.