Saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto jedna je od najpoznatijih hrvatskih političarki, koja gotovo nikad ne govori o svom privatnom životu.

Karolina Vidović Krišto je poznata hrvatska političarka
Patrik Macek/PIXSELL 

Tko je muž Karoline Vidović Krišto?

Njezin suprug, Ivica Krišto, došao je u fokus javnosti nakon što je Karolina objavila svoju imovinsku karticu. Prema njoj, sva imovina se vodi upravo na njenog muža. O njemu se ne zna mnogo, a čini se da se samozatajni Ivica toliko drži podalje od očiju javnosti da je teško pronaći čak i njegovu fotografiju.

Nemam vremena za razgovor, vozim se, vraćam se s hodočašća. Ja sam nebitan, zašto uopće pišete o meni? Ne želim biti u medijima. Možemo se čuti neki drugi dan, ali najbolje je da ništa ne pišete o meni. Otkud vam uopće moj broj? Ništa od toga što vi napišete neće pomoći Hrvatskoj. Tražite druge teme, napravite nešto dobro za zemlju, a nemojte istraživati ljude okolo’, rekao je 2020. za Jutarnji list u kratkom telefonskom razgovoru.

Karolina Vidović Krišto je poznata hrvatska političarka
Patrik Macek/PIXSELL 

Tako nije želio potvrditi ono što je Jutarnji list saznao o njemu, a to je da se Ivica rodio 1974. u Livnu i inženjer je poljoprivrede. Zaposlen je u MORH-u, a kako je pisao spomenuti medij, radi na mjestu voditelja Samostalnog odjela za potporu Vojnom ordinarijatu. Na toj poziciji je od 1. srpnja 2019., a riječ je o Odjelu koji koordinira i organizira rad između Ministarstva i Vojnog ordinarijata.

Među ostalim, taj odjel posreduje tehničku pomoć Ordinarijatu pri organiziranju hodočašća, koordinira i organizira duhovne vježbe djelatnika Ministarstva, susrete s vjernicima, promidžbene aktivnosti, služenje svetih misa, sudjeluje u međunarodnim aktivnostima vezanim za duhovnu skrb djelatnika Ministarstva i pripadnika Oružanih snaga....

Karolina Vidović Krišto je poznata hrvatska političarka
Patrik Macek/PIXSELL 

Prije dolaska u Vojni ordinarijat, Krišto je navodno godinama bio pripadnik Počasno-zaštitne bojne, postrojbe Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske, koja je zadužena za izvršavanje počasno-ceremonijalnih zadaća za potrebe državnog i vojnog vrha te zadaće zaštite i osiguranja vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ivica je vojsci pristupio 1. srpnja 1998. te je, kako kažu upućeniji, odlikovan i Spomenicom Domovinskog rata. Tijekom karijere je promaknut nekoliko puta. Tako je, prema informacijama Jutarnjeg lista, čin poručnika dobio 1. 8. 2003., da bi pet godina kasnije, 28. 7. 2008., bio promaknut u čin natporučnika. Čin satnika dobio je u listopadu 2015.

Karolina Vidović Krišto je poznata hrvatska političarka
Patrik Macek/PIXSELL 

Sve su to bila redovna promaknuća, no 21. 12. 2018., nekih pola godine prije nego što je prešao u Vojni ordinarijat, Krišto je, prema nekim informacijama iz MORH-a, navodno odlukom Kolinde Grabar-Kitarović izvanredno promaknut u čin bojnika.

Manje je poznato da je Ivica prije 1998., neko vrijeme, kao i supruga mu, radio na HRT-u. Kako je Jutarnjem listu potvrdilo više izvora, Krišto je radio kao konobar u HRT-ovom kafiću. I sam Krišto je Jutarnjem listu potvrdio tu informaciju rekavši da je na HRT-u bio kratko. Također, potvrdio je da je od srpnja 2019. u Vojnom ordinarijatu te da ima čin bojnika i da je ‘sve prema zaslugama’.