Ne stišavaju se reakcije oko Baby Lasagne koji je uvjerljivo pobijedio na Dori nakon što je od publike dobio nevjerojatnih 247 bodova. Njegova pjesma ‘Rim Tim Tagi Dim’ oduševila je mnoge, a iznimka nisu ni hrvatski političari.

Marijana Puljak

Saborska zastupnica Marijana Puljak oglasila se na Facebooku nakon što je Baby Lasagna pobijedio na Dori.

Ja sam tim Rim Tim Tagi Dim. Priča o tome kako veliki dečko odlazi od kuće i nema povratka… je sljedeći pobjednik Eurosonga!’, napisala je uz tekst njegove pjesme s kojom će u svibnju predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Malmu.

Marin Miletić

Saborski zastupnik Mosta, Marin Miletić, također je na društvenoj mreži komentirao Baby Lasagnu.

Baby Lasagnu ne poznajem osobno. I ne mogu donijeti sud o njemu jer mu ne poznajem djela. Znam da umjetnost često propitkuje, provocira, ima granične elemente. Znam da glazba uzvisuje, ali može imati i negativne učinke. Ali, nisam glazbeni kritičar da bih mogao analizirati stručno njegovu pjesmu. Na prvu? Za Eurosong predstavu - jako dobra. Čitam njegove izjave poslije pobjede. Mladac tako kaže: "Sretan sam zato što znam da sam puno ljudi, svojih bližnjih učinio ponosnima. Ja imam fantastične odnose unutar svoje obitelji. Tako da... jako smo si bliski. Uvijek kada mi je bilo teško, zvao sam svoje roditelje da ih pitam, da ih tražim savjet... Tako da njima, svome bratu i svojoj budućoj obitelji posvećujem ovu pobjedu". Novinarka ga pita: "Što sada planiraš napraviti ove večeri prije spavanja?" Baby Lasagna odgovara: "Pa sjesti, ono, doći u krevet, pomoliti se prije spavanja i ići spavati. To je to, jedino što imam na pameti. I ako uhvatim još svoje bližnje i to je to." Novinarka ga pita: "Što za tebe znači vjera?" Baby Lasagna odgovara: "Sve!"’, napisao je među ostalim.

Kada biste me pitali kakav mi je osjećaj nakon što sam pročitao i pogledao njegove izjave, poslije showa koji je ipak uvijek radi publike - show, mogu vam reći da mi se čini kao jedan smireni momak dobrog srca. Za drugo ga ne poznajem dovoljno niti je potrebno bilo što govoriti sada. Što, kako vidimo, ne priječi sve katoličke analitičare i teologe s i bez diplome da su se uzjogunili i sasuli hrpu blata po nekome koga ustvari uopće ne poznaju. I sam nekada padnem na tom ispitu i stalno si osvješćujem da o onome koga ne poznajem dobro ne donosim - sud. Sutra možete do crkve na ispovijed. I ne griješite više tako’, dodao je.

Marijana Petir

Saborskoj zastupnici Marijani Petir sviđa se poruka koju šalje pjesma ‘Rim Tim Tagi Dim’.

Baby Lasagna svojom pjesmom promovira život na selu i poziva mlade da ostanu u Domovini. Važna poruka za Hrvatsku, ali i za Europu! Želim mu uspjeh na Euroviziji 2024.’, napisala je na Facebooku.

Gordan Maras

Bivši političar Gordan Marasimao je samo riječi hvale za Baby Lasagnu i njegovu pobjedničku pjesmu.

Treba zahvaliti Zsa Zsi što je odustala jer ovaj dečko je zbilja dobar. Izvrsna pjesma i energija. Bravo Baby Lasagna! Čestitke i sretno!’, napisao je na društvenoj mreži.

Podsjetimo, HRT je Baby Lasagnu držao kao rezervu te je upao na Doru nakon što je pjevačica Zsa Zsa odustala od natjecanja.