Jedan je predsjednik Hrvatskog sabora, drugi je predsjednik Republike, a često se javno časte veoma kreativnim uvredama. Iako su trenutačnoj na 'ratnoj nozi', Zoran Milanović i Gordan Jandroković nekada su zajedno radili u Ministarstvu vanjskih poslova, a osim karijerne povezanosti, njih vežu i obiteljske linije.

Gordan Jandroković i Zoran Milanović su rodbinski povezani
LUKA STANZL/PIXSELL 

Naime, Jandrokovićeva supruga, liječnica Sonja Jandroković, kći je Milanovićeva ujaka, odnosno predsjednikova sestrična. Također, Milanović je Jandrokoviću bio na vjenčanju, iako je predsjednik Sabora jednom prilikom rekao da obiteljska okupljanja s te strane i nisu pretjerano česta.

Gordan Jandroković i Zoran Milanović su rodbinski povezani
Robert Anic/PIXSELL 

Milanović je trenutačno glavna tema u državi, nakon što je objavio da će se kandidirati za parlamentarne izbore. Ipak, Ustavni sud je zaključio da predsjednik, dok obavlja tu dužnost, ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke, rekao je u ponedjeljak predsjednik Ustavnog suda, Miroslav Šeparović.

Zoran Milanović je predsjednik Republike Hrvatske
Marko Juric/PIXSELL 

Ako se Milanović za vrijeme obnašanja te dužnosti kandidira za izbor zastupnika u Hrvatski sabor ili istupa u javnosti kao budući kandidat za predsjednika Vlade, mora odmah podnijeti ostavku predsjedniku Ustavnog suda, u kojem slučaju dužnost privremenog predsjednika Republike po sili Ustava preuzima predsjednik Hrvatskog sabora, zaključio je Ustavni sud.

Gordan Jandroković i Zoran Milanović su rodbinski povezani
Goran Kovacic/PIXSELL 

Drugim riječima, ako Milanović podnese ostavku, Gordan Jandroković bi mogao postati v.d. predsjednik Republike.