'MENI JE NAJVAŽNIJA LJUBAV PREMA BOGU': Bivša časna Bernardica progovorila o braku sa starijim poduzetnikom

Nekadašnja časna sestra Bernardica Juretić Rožman od 2016. je u braku s Vladom Rožmanom.

MARKO PRPIC/PIXSELL

Bila je najpoznatija časna sestra na Balkanu, a onda je 2001. napustila samostan. 15 godina kasnije se udala, a u to vrijeme je bila ministrica u kratkotrajnoj Vladi Tihomira Oreškovića. Kao da joj život nije dovoljno sadržajan, prije tri godine suočila se s karcinomom. Ne, ovo nije scenarij iz nekog filma, već život Bernardice Juretić Rožman (59).

STORY ARHIVA 

Nekadašnja časna sestra udala se za starijeg poduzetnika Vladu Rožmana, razvedenoga oca odrasle djece i tada već djeda četvero unučadi. Sada je otkrila kako su na nekadašnju časnu sestru reagirala njegova djeca.

Bili smo četiri godine u vezi i onda smo se vjenčali. U njegovoj obitelji sam, osjećam to, dobrodošla, cijene me kao osobu i poštuju to što radim. Djeca i unuci su s nama u slobodnim trenucima, posjećujemo i moju obitelj i trudimo se ravnopravno pomagati na obje strane’, ispričala je za Slobodnu Dalmaciju.

PETAR GLEBOV/PIXSELL 

Par se vjenčao 2016. na intimnoj ceremoniji u popularnom zagrebačkom hotelu, a Bernardica je 2019. otkrila je li joj brak promijenio život.

Kada u bračne vode uplovite s 50-ak godina, kao već izgrađena osoba, brak može biti samo kompromis i tolerancija. Niti suprug može mijenjati mene niti ja njega. Moramo prihvaćati jedan drugog takvima kakvi jesmo i to je to’, rekla je za Večernji list.

MIRANDA CIKOTIC/PIXSELL 

Dodala je kako vjeruje u ljubav između muškarca i žene.

Ali meni je najvažnija ljubav prema Bogu iz koje dolazi sve ostalo. Ako ja ljubim Boga i vjerujem u njega, onda ne mogu biti loša ni prema kome. Iako nisam roditelj, mislim da je najveća zemaljska ljubav prema djetetu jer roditelji su za svoje dijete spremni dati i život’, poručila je.

MARKO PRPIC/PIXSELL 

U intervjuu za Story prošle godine ispričala je na koji način ona i suprug provode vrijeme zajedno.

Lijepo je kad čovjek nije sam i kad se ima na koga osloniti. Svako od nas ima svoje obaveze, a kad imamo slobodnog vremena šećemo, odemo do Zagorja ili negdje na put, provedemo vrijeme s obitelji’, rekla nam je.

Dodala je kako redovito zajedno odlaze na misu.

Tu crpimo snagu za svakodnevni život’, zaključila je.