STARIJI SIN ZORANA MILANOVIĆA: Izgledom podsjeća na oca, stažirao je kod poznatog SDP-ovca

Ante Jakov Milanović stariji je sin Zorana Milanovića.

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Zoran Milanović i njegova supruga Sanja Musić Milanović u braku su od 1994. i imaju dva sinaAntu Jakova (25) i Marka (18).

Patrik Macek/PIXSELL 

Tko je Ante Jakov Milanović?

Stariji sin našeg predsjednika našao se u fokusu javnosti krajem prošle godine. Tada je Jutarnji list napisao da mladić stažira kod SDP-ovog europarlamentarca Predraga FredaMatića u Bruxellesu.

Uzimam stažiste na dva mjeseca kako bi što više mladih ljudi moglo proći kroz taj proces, a prije tjedan dana kod mene je počeo stažirati i stariji sin Zorana Milanovića’, potvrdio je Matić.

STORY ARHIVA 

Stažisti koji rade u Uredu europarlamentarca Matića dobivaju mjesečnu naknadu od oko 1.400 eura koja je dostatna da pokriju trošak smještaja u Bruxellesu i da, kako je rekao Matić, imaju za gablec.

Zanimljiva je podudarnost da je Ante Jakov rođen u Bruxellesu jer je tad njegov otac tamo bio diplomat u hrvatskom veleposlanstvu pri NATO-u.

Patrik Macek/PIXSELL 

Ante Jakov definitivno izgledom podsjeća na oca, a čini se da je neko vrijeme namjeravao krenuti njegovim stopama pa je nakon završetka Klasične gimnazije u Zagrebu upisao studij prava u Nizozemskoj, no prekinuo je studij i vratio se u Hrvatsku.

Neko vrijeme bavio se novinarstvom pa je honorarno radio za Televiziju Jadran, a prema pisanju Novog lista, to mu je bila samo usputna avantura jer se u međuvremenu zaposlio u jednom zagrebačkom odvjetničkom uredu, a onda je stažirao u Bruxellesu.