Još
Emisije
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVI GA PAMTE PO AFERI 'DAJ 5': Milanovićev sin među dobitnicima stipendije, zna se koliko novca će mu sjedati na račun

Marko Milanović je 75. na rang listi za dodjelu stipendije za izvrsnost Grada Zagreba za školsku godinu 2022./2023.

 Marko Milanović je sin Zorana Milanovića Izvor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Mlađi sin predsjednika Zorana Milanovića, Marko Milanović, dobio je stipendiju Grada Zagreba za izvrsnost, piše Jutarnji listMaturant Klasične gimnazije je 75. na rang listi za dodjelu stipendije za izvrsnost Grada Zagreba za školsku godinu 2022./2023. Lista je utvrđena 20. siječnja ove godine, a stipendiju je dobilo 180 učenika.

Mjesečna stipendija iznosi 2700 kuna neto, odnosno 358 eura mjesečno. Uvjet za stipendiju jest da je učenik završio prethodne razrede srednje škole s odličnim uspjehom. U obzir se uzima prosjek ocjena u školi, što znači da su se Milanovićevu sinu za dodjelu stipendije računale ocjene iz afere s podizanjem ocjena.

 Marko i Ante Jakov Milanović sinovi su Zorana Milanovića Izvor: Patrik Macek/PIXSELL

Uz školski uspjeh, vrednuju se i izvannastavne aktivnosti u jednom od nastavnih predmeta u području znanosti, umjetnosti ili sporta. Računaju se sudjelovanja i nagrade na državnim, međunarodnim i svjetskim natjecanjima, a Milanovićev mlađi sin bavi se hrvanjem.

Podsjetimo, Marko Milanović našao se u središtu skandala prošle godine zbog afere ‘Daj 5’. Naime, Jutarnji list tada je objavio da je njegova majka Sanja Musić Milanović tražila od ravnateljice zagrebačke Klasične gimnazije da mu podigne već zaključene ocjene iz dva predmeta, s 4 na 5, nakon gotovo tjedan dana od završetka škole.

 Marko Milanović sin je Zorana Milanovića Izvor: Zeljko Hladika/PIXSELL

Ona je putem e-maila školi uputila službenu pritužbu na rad profesorice matematike, ustvrdivši da je zaključila ocjenu njezinom sinu, a da nije u potpunosti obradila potrebno gradivo ni poštivala pedagoške standarde. Marku Milanoviću potom su podignute dvije ocjene, iz matematike i likovnog pa je umjesto dviju zaključenih četvorki ipak dobio petice za kraj godine, zbog čega je nastavnu godinu završio s prosjekom 5.0.

 Sanja Musić Milanović je prva dama Izvor: GORAN STANZL/PIXSELL

Jedan član Povjerenstva za dodjelu stipendija komentirao je to što će predsjednikov sin dobiti stipendiju za izvrsnost Grada Zagreba.

'Ne vidim ništa zanimljivo u tome, mladić ima svjedodžbe s izvrsnim ocjenama tijekom cijelog obrazovanja i izvrsne sportske rezultate', rekao je za Jutarnji list.

Na pitanje bi li mladić dobio stipendiju i uz dvije četvorke, odgovorio je: 'Da, dobio bi. Formula je takva da se gleda prosjek ocjena, a on bi i s dvije četvorke bio vrlo visok'.

Povezane Vijesti