TKO JE POLITIČARKA MARIJANA PETIR? Našla se u fokusu javnosti zbog luksuznog stana, a nedavno je iznenadila outfitom

Saborska zastupnica Marijana Petir je više puta punila medijske stupce.

Patrik Macek/PIXSELL

Domaće političarke oduvijek su privlačile pozornost javnosti, kako zbog svojih odjevnih kombinacija, tako i zbog privatnog života. Iznimka nije saborska zastupnica Marijana Petir koja je više puta punila medijske stupce.

Tko je Marijana Petir?

Rođena je 04.10.1975. u Kutini. Kao djevojčica je, kaže, htjela biti liječnica, a otkrila je i da je u školu ‘pobjegla’ s pet godina.

Sve me jako zanimalo, htjela sam učiti. Ne znam što mi je bilo. Onda su moji roditelji morali tražiti dozvolu da me ranije upišu jer sam s nepunih šest godina krenula u prvi razred’, ispričala početkom 2018. u emisiji 'Neformalno' Dnevnika Nove TV.

Patrik Macek/PIXSELL 

Politički aktivna bila je još od djetinjstva jer je pratila oca na svim političkim događanjima. Diplomirala je biologiju i ekologiju na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te teologiju na Institutu za teološku kulturu laika na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je završila i specijalistički poslijediplomski studij iz Managementa neprofitnih organizacija i socijalnog zagovaranja, piše na njezinoj službenoj stranici.

Twitter 

Završila je niz usavršavanja i specijalizacija među kojima i specijalizaciju iz političke komunikacije na The London School of Economics and Political Science u Londonu te Mini MBA in Digital Business u Zagrebu u suradnji Algebre i Kelley School of Business, Indian University (SAD). U svom se političkom i javnom radu zalaže za razvoj ruralnih područja i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kao i za zaštitu tradicionalnih, kršćanskih i općeljudskih vrijednosti.

DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL 

Zanimljivo, o njezinom ljubavnom životu ne zna se ništa. Našla se u fokusu javnosti početkom godine, kad je Index doznao da je kupila luksuzni stan u zagrebačkoj Ulici kneza Borne. Stan površine 77.56 kvadrata s garažom od 23 kvadrata kupila je u kolovozu prošle godine. Kako Index piše, za taj je stan u kolovozu prošle godine plaćeno oko 2.9 milijuna kuna, a na stanu nema zabilježbe kredita.

Predugovor za gradnju stana i garaže sam sklopila 2020., s točnom dinamikom otplate za 2020., 2021. i 2022. godinu. Rate sam plaćala iz svoje ušteđevine. Stan je izgrađen 2022., a u tijeku je njegovo uređenje i opremanje’, rekla je Petir krajem siječnja za Jutarnji list.

Patrik Macek/PIXSELL 

Nedavno je iznenadila outfitom na sjednici Sabora. Nosila je crnu haljinu s cvjetnim ornamentima, a pažnju je privukao napis na glagoljici.

Budi hvala gospodinu Bogu’, stoji na početku teksta na glagoljici.

Patrik Macek/PIXSELL 

Poznato je da je Petir obožavateljica hrvatske glagoljice.

Hrvatska je glagoljica staro hrvatsko pismo i važan dio našeg nacionalnog identiteta. Nosim je u srcu, ali i na svojoj košulji’, napisala je ranije na Twitteru.


Aktivna je na društvenim mrežama pa se jedom prilikom pohvalila kako se popela na najviši vrh Učke te je objavila fotografije s izleta.


Zahvalna sam predsjednici Mađarske Katalin Novak koja mi je poklonila termosicu dok je bila ministrica obitelji. Vrući čaj ugrijao me je dok sam se penjala na Učku. Neprocjenjivo!’, poručila je.