MIRJANA HRGA: 'Izbor Leta 3 šok je samo za one časne nostalgičare koji to i dalje doživljavaju kao...'

Mirjana Hrga komentirala je pobjedu Leta 3 na ovogodišnjoj Dori.

PETAR MAČEK/PIXSELL

Nekadašnja novinarka i bivša savjetnica Kolinde Grabar Kitarović, Mirjana Hrga, komentirala je pobjedu Leta 3 koji će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu u Liverpoolu.

IGOR SOBAN/PIXSELL 

S "Dorom" je sve OK. Čini se kao da je tamo netko poludio i rekao: "OK, razumjeli smo što radite." Izbor "Leta 3" šok je samo za one časne nostalgičare koji to i dalje doživljavaju kao natjecanje najljepše pjesme i najbolje predstavljanje neke države. Eurosong to već odavno nije. Iz godine u godinu to je sve veća parodija. Neki čak uspiju poslati i neku trendovsku političku poruku, drugi su jednostavno glupi i prave budalu od sebe’, napisala je te dodala:

Facebook 

Za politički ostrašćenu i kontroliranu Europu, "Let 3" je zapravo prava mjera. Proziva Putina, šalje poruku koja izaziva strah "mama idem u rat" i do krajnje mjere ističe trenutak u kojem živimo, a to je - zbrkani cirkus. Kao i Eurosong. Bi li mi bilo draže vidjeti npr. lijepu djevojku u stiliziranoj hrvatskoj nošnji koja promovira hrvatsku glazbenu različitost? Bi. Međutim, Europa to ne traži. Mislim da što su tražili to su i dobili. Dakle, rekla bih da je taj zadatak vrlo uspješno obavljen’.

Josip Regović/PIXSELL 

Podsjetimo, Let 3 je s pjesmom ‘Mama ŠČ!’ uvjerljivo pobijedio na Dori osvojivši najviše glasova od žirija i publike. I dok neki misle da je ovo najbolja pjesma koja je posljednjih godina pobijedila na Dori, drugi smatraju da se Let 3 neće svidjeti europskoj publici i žiriju. A hoće li hrvatska proći u finale Eurosonga, doznat ćemo u svibnju.