MIRJANA HRGA OTKRILA ŠTO JOJ SMETA: 'Nadam se da će Ministarstvo na kraju shvatiti i popustiti'

Mirjana Hrga javila se s Osora na Cresu i objavila novu fotografiju.

Dražen Kokorić

Mirjana Hrga, koja je itekako aktivna na Facebooku, javila se s Osora na Cresu.

Da vas put nanese u povijesni grad Osor, biste li voljeli vidjeti ostatke nekadašnjeg grada ispod grada ili biste radije vjerovali na riječ? Nadam se da će Ministarstvo na kraju shvatiti i popustiti, i pod staklo staviti bar neka od nalazišta... Kao u drugim dijelovima svijeta gdje drže do sebe’, napisala je u opis selfieja.

Facebook 

Pratitelji na društvenoj mreži složili su se njom.

‘Stalno govorim isto to, ako ne mogu staviti stakla na sve onda barem u toj liniji na 3 do 4 mjesta po 3 metra, te u centru, očistiti i osvijetliti, bilo bi jako atraktivno, ali prije svega Osoru fali veliki parking kod rotora, tamo gdje je trenutno oprema gp krka, bez parkinga na vidljivom mjestu i dalje ćemo slušati priče, "a mi samo proletimo kroz Osor", naravno da se samo proleti, kad shvatiš nakon rotora da si stigao već u Osor, onda ugledaš most, ne stigneš se ni okrenuti lijevo desno, već si izašao iz Osora, želimo li razvijati Osor, prvo i osnovno veliki P.... kod ulaza kod rotora.....’, jedan je od komentara na koji je Hrga odgovorila:

PETAR MAČEK/PIXSELL 

‘Dragi prijatelju, kraj rotora postoji prostor, državno vlasništvo i idealan za parking. Čula sam se s Ministarstvom. Početak realizacije je vrlo jednostavan. Samo jedno pisamce namjera/molba iz grada M. Lošinja da se pokrene stvar. Međutim, to ne mogu ja, kao stanovnica Osora, a što ovi u Gradu rade, nemam pojma ni volje pokušavati saznati. Prije ćeš dobiti Plenkovića i bit će više zainteresiran da te sasluša i napravi nego oni. Nije samo ovaj gradić problem. I Unije su lude. Istovremeno, neke od najatraktivnijih uvala im postaju leglo ilegalne gradnje (s priključcima za vodu i struju opp). Jasno je da njima nije ni na pameti promocija starina’.

Facebook 

Hrga se prije toga također javila s Osora i objavu je posvetila korizmi.

‘Ove godine odlučila sam korizmu provesti tako da napokon ugodim prvenstveno sebi. Svaki dan. Nakon cjelodnevnog fizičkog rada u svom ritmu (ugoda), nije mi bilo teško pristaviti fino varivo (zdravo i jedino moguće na, u ovo doba "mrtvom" otoku), otvoriti za sebe butelju (zadovoljstvo) i - guštati. Tko ne (za)voli sebe, teško će drugoga’, napisala je u opis nekoliko fotografija.