Nekadašnja novinarka i bivša savjetnica Kolinde Grabar Kitarović, Mirjana Hrga, na Facebooku je objavila fotografiju na kojoj pozira s djevojčicom koju je njezin tata, kako je napisala, htio njoj prodati.

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
STORY ARHIVA 

Mislim da nikada nisam napravila ništa ilegalno. Barem koliko ja znam. Ali jednu stvar neću prežaliti. Što nisam ovu djevojčicu uzela kada mi ju je njezin tata prodavao... Za tisuću dolara. Šok je brzo zamijenilo razumijevanje Europljanima neshvatljive bijede - njezinih šestero braće i sestara ne bi oskudijevali u hrani bar neke vrijeme, a ona bi dobila priliku za život. Mir. Obrazovanje’, napisala je te dodala:

Mirjana Hrga o djevojčici koju je htio prodati njezin tata
Facebook 

Tata joj je, koliko sam poslije informirana, poginuo u borbama u Siriji, a majka ostala s njih sedmero pod šatorom na sirijsko-libanonskoj granici. Bilo me je strah. Svega ovoga što sada prolaze neki drugi ljudi. Postupila sam kao uplašeni legalist. I danas se pitam gdje je to dijete...’.

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
PETAR MAČEK/PIXSELL 

Komentara ispod objave nije nedostajalo.

Uf naježila san se od priče’, ‘Divna je’, ‘Htjeli su da je spasite, a kao da platite. Baš je lijepa. Jaki ste kad to možete reći i objaviti’, pisali su pratitelji na društvenoj mreži.