Nekadašnja novinarka i bivša savjetnica Kolinde Grabar Kitarović, Mirjana Hrga, novu objavu na Facebooku posvetila je korizmi. Javila se s Osora na Cresu i pratiteljima je otkrila što je skuhala.

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
Dražen Kokorić 

Ove godine odlučila sam korizmu provesti tako da napokon ugodim prvenstveno sebi. Svaki dan. Nakon cjelodnevnog fizičkog rada u svom ritmu (ugoda), nije mi bilo teško pristaviti fino varivo (zdravo i jedino moguće na, u ovo doba "mrtvom" otoku), otvoriti za sebe butelju (zadovoljstvo) i - guštati. Tko ne (za)voli sebe, teško će drugoga’, napisala je u opis nekoliko fotografija.

Mirjana Hrga o korizmi
Facebook 

Prije toga je objavila fotografiju na kojoj pozira s djevojčicom koju je njezin tata, kako je napisala, htio njoj prodati.

Mirjana Hrga redovito na Facebooku komentira aktualnosti
PETAR MAČEK/PIXSELL 

Mislim da nikada nisam napravila ništa ilegalno. Barem koliko ja znam. Ali jednu stvar neću prežaliti. Što nisam ovu djevojčicu uzela kada mi ju je njezin tata prodavao... Za tisuću dolara. Šok je brzo zamijenilo razumijevanje Europljanima neshvatljive bijede - njezinih šestero braće i sestara ne bi oskudijevali u hrani bar neke vrijeme, a ona bi dobila priliku za život. Mir. Obrazovanje’, napisala je te dodala:

Mirjana Hrga o djevojčici koju je htio prodati njezin tata
Facebook 

Tata joj je, koliko sam poslije informirana, poginuo u borbama u Siriji, a majka ostala s njih sedmero pod šatorom na sirijsko-libanonskoj granici. Bilo me je strah. Svega ovoga što sada prolaze neki drugi ljudi. Postupila sam kao uplašeni legalist. I danas se pitam gdje je to dijete...’.