PERNAR KOMENTIRAO OBJAVU IDE PRESTER: 'Što nije tako zgodna, plava i lijepo sređena u minici malo došla među njih?'

Ivan Pernar osvrnuo se na objavu Ide Prester koja je reagirala na negativne komentare o stranim radnicima.

Facebook

Bivši saborski zastupnikIvan Pernar na društvenim mrežama je komentirao objavu pjevačice Ide Prester koja je reagirala na negativne komentare o stranim radnicima koji su bili na dočeku Nove godine u centru Zagreba.

Instagram 

Ako je Ida Prester tako oduševljena time što je pred binom na trgu povodom dočeka Nove Godine bilo tako puno migranata, što nije tako zgodna, plava i lijepo sređena u minici malo došla među njih i razmijenila koju riječ sa Fariqiem i Raghaviem, malo zaplesala s tim dobrodušnim dečkima i dala im koji topli zagrljaj. Zanimljivo je i njeno objašnjenje zašto među tom masom migranata skoro uopće nije bilo naših građana - jer njih doma "ne čeka odojak i francuska salata", zato su ti migranti bili tamo, a naši građani ne (ako sam ju dobro shvatio). Vrlo zanimljivo objašnjenje, sve prethodne godine naši građani su išli na proslavu Nove Godine usprkos tome što su u toplom domu imali odojak i Francusku salatu, ali ove godine ih tamo nije bilo u prvim redovima, sigurno je to zbog odojka i Francuske salate!’, napisao je.

Podsjetimo, Ida Prester objavila je tekst koji je naslovila pitanjem: ‘Kome smetaju Nepalci i Indijci na proslavi Nove godine?’.

Usijale su se mreže od zgražanja nad ‘Nepalskom novom godinom’ u centru Zagreba. Woltovska/Boltovska proslava, pišu. Smiju im se, rugaju, ponižavaju. Po čemu smo mi to vredniji i bolji ljudi? Istina, sinoć su centrom prošle desetine tisuća Nepalaca, Indijaca, Bangladešana, Filipinaca. A opet - ni jednog najmanjeg incidenta! Nitko se nije potukao, nitko nije ništa ukrao, pa ni uhvatio nekog za stražnjicu. Vidjeli smo tisuće radosnih, nasmijanih lica. Dečke koji ne razumiju možda puno hrvatskog, a opet skaču na hrvatske bendove, skandiraju, podržavaju. Dečke i djevojke koji slave Novu godinu daleko od svojih najmilijih, od svoje obitelji, svojih prijatelja. Na trgu su, jer ih u malim unajmljenim sobama ne čeka odojak, francuska salata i topli zagrljaji. Na trgu su jer si to jedino mogu priuštiti. Svi ti Fariqi i Raghavi nas ne smetaju kad nam donesu večeru ili grade krov, ali nam smetaju kad ih vidimo u gradu da se zabavljaju, vesele, da imaju život’, napisala je i dodala:

Imigranti su tu jer IH TREBAMO. Jer naše radne snage nema dovoljno, jer naši mladi rade te iste poslove u bogatijim zemljama. Za Nepalce i Indijce smo mi ta bogatija zemlja. I u tom nema ništa loše, svak nek traži svoju sreću gdje mu odgovara. Došlo nam je naglo, razumijem da se nismo navikli. Ali moramo osvijestiti da će to tako ostati, a na nama je da smislimo kako te ljude najbolje integrirati, da učimo jedni od drugih i uvažavamo se. Najgore što možemo napraviti je izolirati ih, ponižavati, tjerati od sebe. Možemo i moramo bolje, empatičnije i zrelije’.