PUTINOVA 'ŽELJEZNA LUTKA' ŠOKIRALA: Ono što je izjavila u emisiji mnoge je ostavilo bez teksta

Olga Skabejeva je u emisiji '60 minuta' iznenadila svojom izjavom.

Profimedia

Otkako je prije godinu dana krenula ruska invazija na Ukrajinu, ne može se ne primijetiti cijela četa Putinovih TV propagandista, no jedna je osoba privukla posebnu pozornost zapadnih medija, a riječ je o voditeljici Olgi Skabejevoj.

Profimedia 

'Glavni propagandist', 'snaga za specijalne operacije ruske državne televizije', 'Putinova željezna lutka', 'Čudovište kojem ništa nije sveto', samo su neki od brojnih nadimaka koje je Olga zaradila u posljednje vrijeme, grmeći o borbama ruske vojske na ukrajinskom teritoriju, izmišljajući tvrdnje o zapadnim čelnicima i šireći neutemeljene teorije zavjere kako je ukrajinska vojska odgovorna za masakr stotina civila u Buchi.

Profimedia 

Sad je opet šokirala izjavom. U emisiji ‘60 minuta’, koja se emitira na državnoj televiziji, izjavila je da su Britanci počeli jesti vjeverice iz parkova. To je povezala s nestašicom hrane u toj zemlji i slanjem pomoći Ukrajini.

Danas je otkriveno da neki restorani u – nekoć – Velikoj Britaniji poslužuju vjeverice. Zato što u parkovima ima puno životinja pa zašto ih ne bi jeli kada vlada nestašica hrane. No i dalje ne posustaju u odluci da pomognu Zelenskom u opskrbi oružjem’, rekla je Skabejeva.


Videoisječak emisije objavio je na Twitteru i preveo savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko.

Jest će vjeverice, ali će svejedno dostavljati tenkove. I nemojte se nadati nikakvim prosvjedima’, zaključila je Skabejeva u isječku.

Profimedia 

I dok jedni vjeruju svemu što kaže, mnogi Rusi, a osobito oni mlađi koji vijesti prate iz različitih izvora - ne vole je i ne vjeruju joj. Olga, koja je izgradila svoju karijeru tijekom posljednjih 15 godina pod Putinovim režimom, često se javno žali na razvrat i pretjeranost zapadnih nacija, dok istovremeno prikazuje Rusiju kao njihovog moralno superiornog, ali žalosno maltretiranog protivnika.