Pažnju su privukle njezine tenisice: Josipa Pleslić ex Rimac snimljena s moćnim hercegovačkim poduzetnikom

Josipa Pleslić ex Rimac snimljena je u zagrebačkom kafiću s poduzetnikom Milenkom Bašićem.

PIXSELL

Josipa Pleslić ex Rimac opet se našla u fokusu javnosti. Naime, snimljena je u zagrebačkom kafiću s moćnim hercegovačkim poduzetnikom Milenkom Bašićem. Oboje su optuženi u aferi Vjetroelektrane, a optužnica još nije potvrđena. Josipa je nosila Burberry kožne cipele koje se na službenoj stranici brenda mogu pronaći po cijeni od 540 eura, piše Index.

PIXSELL 

USKOK tvrdi da je Josipa Pleslić ex Rimac od studenog 2017. do 29. svibnja 2020., uz novčanu nagradu od najmanje 40.000 kuna mjesečno od vlasnika najvećeg vjetroparka u zemlji na lokaciji Krš-Pađene, Milenka Bašića, koristeći svoj položaj državne tajnice, biše saborske zastupnice i bivše gradonačelnice Knina, kao i društveni utjecaj koji uživa, poduzimala niz radnji radi pogodovanja Bašićevoj tvrtki, piše 24sata.

PIXSELL 

Tako je tijekom pregovora tvrtke s većim brojem banaka oko kreditiranja izgradnje vjetroparka, s ciljem odobrenja traženih kredita, zatražila od Gabrijele Žalac, s kojom je u prijateljskim odnosima, da korištenjem svog položaja ministrice te članice nadzornog odbora HBOR-a, od ostalih članova nadzornog odbora traži podršku i suglasnost kako bi neovisno o ispunjavanju uvjeta društvu bilo odobreno kreditiranje izgradnje vjetroparka.

PIXSELL 

Prema SMS porukama koje su objavljene proteklih mjeseci, Pleslić se na zagrebačkom sudu raspitivala i kako pomoći Bašićevu mlađem bratu Ivanu, zvani Inja, koji je bio u pritvoru te je zatim optužen za krijumčarenje i preprodaju skupocjenih automobila. Nakon poruka iz mobitela USKOK je istrage protiv Pleslić proširio na niz drugih kaznenih djela, a zaredale su se optužnice i protiv HDZ-ovih ministara.