Braća Zdravko i Zoran Mamić opet su se našla u središtu pozornosti. Kamere su ih ‘ulovile’ na finalu ATP turnira Srpska Open u Banja Luci. Zdravku je ovo bilo prvo javno pojavljivanje nakon što je otišao na tretman presađivanja kose u Sarajevu prije nekoliko tjedana. I dok je red niže u loži sjedio njegov brat Zoran, pored starijeg Mamića bio je biznismen iz Mrkonjić Grada, Mladen Milanović Kaja.

Zdravko i Zoran Mamić te Mladen Milanović Kaja na finalu ATP turnira Srpska Open u Banja Luci
DEJAN RAKITA/PIXSELL 

Prema pisanju tamošnjih medija, on kotira kao najbogatiji čovjek Republike Srpske koji se bavi čitavim nizom poslova. Najpoznatiji je kao vlasnik tvrtke 'MG Mind', koja se bavi trgovinom bijelom tehnikom. Svoj je posao širio i na druge sektore, a u bankarstvo je ušao 2018. preuzevši Novu banku. Upravo je njegova banka lani, nakon početka rata u Ukrajini, kupila Sberbanku Banjaluka. Mladen Milanović Kaja lani se našao na 3. mjestu liste 50 najmoćnijih osoba Republike Srpske, odmah iza Milorada Dodika i Željke Cvijanović, piše 24sata.

Mislim da je svugdje u svijetu najnormalnija stvar da su najmoćniji ljudi u državi upravo oni iz svijeta politike i biznisa, pa s te strane nisam iznenađen što su se na listi našli, uglavnom, političari i privrednici. Čudno mi je samo što sam se ja našao na trećem mjestu. Mislim da nisam zaslužio treće mjesto, a da budem iskren, kada bi me sad pitali koje mjesto zaslužujem, ne bih vam znao odgovoriti na to pitanje, jer nisam nikada o tome razmišljao’, rekao je Milanović za Srpskainfo.com.

Dva reda iza Zdravka Mamića sjedio je najmlađi sin Ivice Todorića, Ivan Todorić, koji je nosio prugastu majicu.

Zdravko i Zoran Mamić, Ivan Todorić te Mladen Milanović Kaja na finalu ATP turnira Srpska Open u Banja Luci
DEJAN RAKITA/PIXSELL 

Podsjetimo, Zdravko Mamić već neko vrijeme u susjednoj Bosni i Hercegovini gradi novi život s 30-ak godina mlađom Hercegovkom Jelenom Planinić. Navodno je njihova ljubavna priča započela još prije 3 godine kad je Jelena počela raditi za Mamića kao njegova tajnica, a zbog afere sa Zdravkom razvela se od bivšeg supruga. Ipak, Jelena nije snimljena na turniru u Banja Luci.