Predsjednik Zoran Milanović u ponedjeljak je posjetio Zadar povodom obilježavanja Dana Sveučilišta u Zadru. Nakon sjednice se obratio novinarima te je, među ostalim, spomenuo svog sina nakon što je komentirao premijera Andreja Plenkovića.

Zoran Milanović je predsjednik Republike Hrvatske
VJERAN ZGANEC ROGULJA/PIXSELL 

'Plenković je sada u fazi da glumi smjernog oca i dobrog ćaću. Ja sam gledao da i moj sin dođe sa mnom i da se slika, on doduše ima preko 190 centimetara i 110 kilograma i na pripremama je reprezentacije. Ne mogu se mjeriti s Plenkovićem u ostavljanju dojma kako je on dobar otac koji se slika s djetetom od dvije godine dok daje izjavu, majko Isusova', rekao je.

Andrej Plenković sa sinom
Luka Batelic/PIXSELL 

Inače, njegov mlađi sin Marko Milanović vodi sportski život i uspješan je hrvač.

'On je izrazito talentiran za hrvanje, ali to nije dovoljno za uspjeh. On ima i takvu 'glavu'. Dođe sat prije treninga i jedan je od zadnjih koji odlazi doma. Još je kadet, ali u klubu i u reprezentaciji je prerastao vršnjake svojim radom. Sad mora početi raditi s juniorima i seniorima', rekao je 2021. njegov trener Mario Mihalj u razgovoru za Jutarnji list.

Marko Milanović je mlađi sin Zorana Milanovića
Zeljko Hladika/PIXSELL 

Dodao je da je tati Zoranu iznimno drago zbog sinovih uspjeha, kao i svakom roditelju, ali da je Marko skroman dečko i nikako ne voli isticati očevu funkciju.