Josip Manolić, koji je preminuo u ponedjeljak ujutro u 105. godini, ženio se dva puta i nadživo je obje supruge. Njegova prva supruga, Marija Eker Manolić, poginula je 2003. u požaru u vlastitom stanu u Nazorovoj ulici u Zagrebu.

Josip Manolić preminuo je u 105. godini
Boris Scitar/PIXSELL 

Tko je druga supruga Josipa Manolića?

Manolić se 2016., kad je imao 96 godina, vjenčao s 36 godina mlađom Mirjanom Ribarić. Jednom prilikom je otkrio kako to da se odlučio vjenčati u 97. godini.

'U ovoj dobi, nikakva medicinska sestra ni Crveni križ ne može vam pomoći kao bliska osoba. Mirjana ima 60 godina i još radi kao odgojiteljica u dječjem vrtiću, ali ona je sada i moj vozač, pomoć u kući. Htio sam da skinemo tabu oko vjenčanja, to je tabu zatvoren u stotine mreža. Neka svi vide da čovjek u mojim godinama može sklopiti brak. Za moju okolinu to nije bio neki problem jer smo izvanbračno živjeli već desetak godina. Oženio sam se drugi put, a mojoj gospođi ovo je prvi brak', ispričao je 2016. za Večernji list.

Josip Manolić i Mirjana Ribarić vjenčali su se 2016.
Robert Anic/PIXSELL 

Također, otkrio je kako je izgledalo njihovo vjenčanje.

'Momačke večeri nije bilo, to je za mene davno prošlo. Bilo je to građansko, a ne crkveno vjenčanje. Vjenčali smo se na Krku po želji moje supruge jer tamo ima kuću koju je naslijedila od tete, a meni je ionako bilo svejedno gdje ćemo se vjenčati. Poslije smo s kumovima otišli na ručak. Nisam htio nikoga od rodbine, osim praunuke i praunuka', rekao je.

Josip Manolić preminuo je u 105. godini
Boris Scitar/PIXSELL 

Njegova druga supruga preminula je 2020. od posljedica maligne bolesti.

'Jako mi je teško, baš se mučila pred kraj. Bolovala je od raka pluća. Prvo se liječila kod kuće, a potom je otišla u bolnicu. Jedino me tješi da se više neće mučiti. Strašno je gledati kako se netko bori za dah...', kazao je tad Manolić za 24sata.