Hrvatskom je u ponedjeljak ujutro odjeknula vijest da je preminuo Josip Manolić, jedan od najpoznatijih umirovljenika i političara u državi. Imao je 104 godine. On se dva puta ženio i nadživio je obje supruge. Njegova prva supruga, Marija Eker Manolić, poginula je 2003. u požaru u vlastitom stanu u Nazorovoj ulici u Zagrebu.

Josip Manolić preminuo je u 105. godini
Patrik Macek/PIXSELL 

Zatim se 2016. vjenčao s 36 godina mlađomMirjanom Ribarić, koja je preminula 2020. od posljedica maligne bolesti. Mnogi ne znaju da Manolić ima tri kćeri.

Tko su kćeri Josipa Manolića?

One se zovu Zrnka, Darka i Jasna.

'Imam tri kćeri, sve su završile fakultet i sve su danas u mirovini. To su djeca iz mog prvog braka', rekao je Manolić 2016. za Večernji list.

Josip Manolić preminuo je u 105. godini
Boris Scitar/PIXSELL 

Njegova kći Zrnka udala se u srpnju 2023., kad je imala 70 godina.

'Istina je, udajem se. Ne znam kako je ta informacija došla do vas jer smo to držali u strogoj tajnosti. Ne želim previše govoriti o tome. Bit će skromna ceremonija na kojoj će biti jako mali krug prijatelja i članova obitelji', rekla je tad za 24sata.

Njezin odabranik je, kako je saznao 24sata, misteriozni poduzetnik iz Orašja u BiH, koji je godinama živio i radio u Madridu. Tamo je radio za veliku multinacionalnu kompaniju, a sad je u mirovini te ima kuću u Zagrebu u kojoj provodi umirovljeničke dane.

'Poznajemo se već dulje, ali ne bih ulazila u detalje', kratko je poručila Zrnka za 24sata.

Josip Manolić preminuo je u 105. godini
GORAN STANZL/PIXSELL 

Upravo je ona potvrdila vijest o očevoj smrti.

'Jučer je već bio slabiji, nije više mogao govoriti, nekoliko puta snažno me primio za ruku… Imala sam osjećaj da se oprašta… Napatio se jako, ali bio je velik i u svojoj boli. Na ništa se nije žalio…', rekla je za Nacional.hr.